1
Fudbal

PORUKA ORLIĆA SA NOVOG ZELANDA: Srbijo, izvinjavamo se zbog ranog ustajanja i nerviranja!

Objavljeno: 14.06.15 u 14:29

Kapiten selekcije Srbije do 20 godina Predrag Rajković rekao je da nikada neće zaboraviti četvrtfinalni meč SP protiv SAD, dok je strelac pobedonosnog gola Nemanja Maksimović poručio našim građanima da nisu želeli ovako da ih “nerviraju“.

Srbija je posle boljeg izvođenja penala pobedila Ameriku sa 6:5 i plasirala se u polufinale gde će igrati protiv Malija.

Rajković je bio junak, ali je mogao i da bude tragičar. Prvo je branio penale, ali je onda rešio da izvede penal i promašio, da bi onda ponovo odbranio šut u devetoj seriji.

– Ovo su neverovatne utakmice, koje se nikad ne zaboravljaju. Žao mi je što sam promašio penal, u poslednjem trenutku sam promenio stranu, nisam pogodio mrežu, ali sam ubrzo ispravio grešku i uspeli smo da se plasiramo u polufinale. Mnogo je bilo teško u svakom pogledu, protivnik kvalitetan, vreme nam nije išlo na ruku, duvao je jak vetar. Tokom utakmice nisam imao baš mnogo posla, ali sam sačuvao koncentraciju da u 90. minutu sačuvam našu mrežu posle udarca Rubina i to je bila njihova najbolja prilika. Penal serija je lutrija i neizvesnost, ali ja sam bio apsolutno siguran da ćemo proći – rekao je Rajković.

Polufinale se igra u sredu u Oklandu od 9.30, a u drugom polufinalu sastaju se Brazil i Senegal. Finale je na programu 20. juna.

Srbija je pobedila SAD tek posle devete serije penala, kada je pogodio Nemanja Maksimović, koji je kazao da nikada nije šutirao penale, ali da je rešio da preuzme odovornost.

– Bio je ovo moj prvi penal u životu koji šutiram u ovakvim situacijama, a iako nisam bio planiran ja da izvedem, jednostavno sam zakoračio prema napred i rešio da preuzmem odgovornost. Nisam se dvoumio ni jednog trenutka, bio sam siguran da ću pogoditi. Ponovo smo razbudili Srbiju, imali smo želju da ih manje ‘nerviramo’, da pobedimo u regularnom delu, ali Amerika je bila sjajan protivnik. Fizički je bilo veoma naporno, kao što smo i očekivali, a sad je sve moguće u nastavku… U polufinalu smo i to je ogroman uspeh. Idemo dalje – rekao je Maksimović.

0
0

1 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter