0
Evrokupovi

FOTO: juventus.com

ALVARO MORATA – Čovek koji je nastavio Realovo prokletstvo ‘dželata’ (VIDEO)

Objavljeno: 14.05.15 u 12:03

Sećate li se Fernanda Morijentesa? A Samjuela Etoa? Luisa Enrikea i Bernda Šustera iz igračkih dana (ovog drugog malo teže)? Njihov niz nastavio je Alvaro Morata – još jedan igrač koji je iz redova Real Madrida otišao u drugi klub, a potom na “Santjago Bernabeu“ nastavio prokletstvo “dželata“.  

Alvaro Morata je, kao što znate, heroj polufinala Lige šampiona između svog Juventusa i nekadašnjeg kluba Real Madrida. Postigavši dva od tri pogotka za 180 minuta, najzaslužniji je za plasman torinske ekipe u finale elitnog takmičenja prvi put posle 12 godina.  

morata-juve

Morata, momak rođen 1992. godine, inače, nije dete Real Madrida, već gradskog rivala Atletika u kom je ponikao i igrao od svoje 13. do 15. godine, da bi potom jednu sezonu 2007/2008 proveo u omladinskom pogonu Hetafea. U Real Madrid je stigao kao 16-godišnjak, tri sezone je proveo u Real Madridu B, i potom još četiri u prvom timu, ali nikada nije dobio pravu šansu. U prvi tim ga je gurnuo Žoze Murinjo 2010. godine, ali je do leta 2014. i prelaska u Juventus, odigrao svega 57 utakmica i postigao 11 golova.  

alvaro morata

Jula 2014. godine, prelazi u Juventus za 20 miliona evra nakon što nije više želeo da sedi na klupi i bude zamena Karimu Benzemi. U svojoj debitantskoj sezoni, do sada je za Juventus odigrao 43 utakmice i postigao 13 golova, od kojih su definitivno najznačajniji ovi protiv Real Madrida.   

https://www.youtube.com/watch?v=ehUt758euD0

(Youtube/PAGNO72)

https://www.youtube.com/watch?v=2WlC1aKTqd4

(Youtube/FootGoalHDTV2)

Madridski mediji, očekivano, danas postavljaju jedno jedino pitanje – da li je klub doneo pravu odluku da se odrekne španskog reprezentativca i umesto njega dovede Havijera Ernandesa? Odgovor na to pitanje možda leži u ranijim sličnim slučajevima kada su bivši igrači Real Madrida na sličan način presudili “kralju“. 

Fernando Morijentes – Monako

Španski napadač je u Real Madridu proveo osam godina, od 1997. do 2005, a “kraljevskom“ klubu došao je glave 2004. godine. Zanimljivo, tadašnji trener Karlos Keiroš nije računao na njega, u prvom planu su bili Ronaldo i Raul, pa je Morijentes prosleđen na jednogodišnju pozajmicu u Monako. U proleće 2004. godine, Real Madrid i Monako sastali su se u četvrtfinalu Lige šampiona, a Morijentes je u prvom meču u Madridu u finišu smanjio rezultat na 4:2, da bi potom u revanšu postigao još jedan gol u trijumfu od 3:1 za prolaz Monaka u polufinale.

 

Samjuel Eto – Majorka i Barselona 

Kamerunski golgeter nikada nije dobio pravu šansu u Madridu. U Real je stigao kao 15-godišnjak, da bi od 1997. do 2000. odigrao svega tri utakmice u Primeri. Bio je prosleđivan na pozajmice u Leganjes, Espanjol i Majorku, koja je otkupila njegov ugovor 2000. godine kada je Eto imao 19 godina. Kao član Majorke, Eto je u nekoliko navrata zagorčavao Realu život, ali ni blizu kao kada je 2004. godine pojačao Barselonu. U bordo-plavom dresu, Eto je već u svojoj debitantskoj sezoni načeo mrežu Madriđana u pobedi od 3:0, da bi na isti način godinu dana kasnije, prvim pogotkom na meču, najavio Ronaldinjov šou u novom trijumfu od 3:0.  Kao član Majorke i Barselone, Eto je 10 puta pogađao mrežu Reala.

Luis Enrike – Barselona 

Sadašnji trener Barselone, u Real Madrid je stigao na insistiranje tadašnjeg trenera Radomira Antića koji ga je doveo kao totalnog anonimusa iz Sportinga iz Hihona 1991. godine. Enrike je u Realu proveo pet sezona, a 1996. godine odlučuje da pređe u redove Barselone. Na “Kamp Nou“ je proveo osam godina, i u tom periodu postigao pet golova Realu. Kao član Barselone odigrao je 14 “El klasika“, a izgubio četiri, uz šest pobeda i četiri remija. 

https://www.youtube.com/watch?v=a1C1dv8qHaE

Bernd Šuster – Atletiko Madrid 

Nemac je imao karijeru kakvom niko u Primeri ne može da se pohvali. Najpre je od 1980. do 1988. igrao za Barselonu, potom je prešao u Real Madrid za koji je igrao dve sezone, da bi potom 1990. pojačao Atletiko Madrid. U szoni 1991/92, Šuster je u finalu Kupa kralja postigao pogodak u pobedi Atletika nad Realom – 2:0. 

 

hotsport.rs  

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter