0
Evrokupovi

LŠ, 1/2 FINALA: Dete Reala utišalo ‘Bernabeu’, Juventus i Barsa u finalu (VIDEO)

Objavljeno: 13.05.15 u 22:55

Fudbaleri Juventusa drugi su finalisti Lige šampiona, pošto su u revanš meču polufinala igrali nerešeno 1:1 (1:0) protiv Reala u Madridu i tako sačuvali prednost iz Torina 2:1. Protivnik 7. juna u Berlinu im je Barselona.

Nećemo gledati istorijski El Klasiko u finalu Lige šampiona. „Krivci“ za to su fudbaleri Juventusa. Real Madrid je srušilo njegovo dete Alvaro Morata. Mladi Španac je u 57. minutu postigao gol vredan plasmana u veliko finale i dvoboja sa Barselonom. Ali, krenimo redom.

„Kraljevski“ klub je nošen pesmom 90 hiljada navijača na „Santjago Bernabeu“ krenuo na sve ili ništa od prvog minuta, a prvu priliku je propustio Benzema u šestom minutu. Real je blizu gola bio u 20. minutu, ali je šut Bejla ukrotio Bufon. U 23. minutu nije bilo spasa za legendarnog golmana. Sudija Erikson je posle sumnjivog faula Kjelinija u kaznenom prostoru pokazao na „belu tačku“. Loptu je uzeo Ronaldo i branilac titule prvaka Evrope je poveo sa 1:0. Taj rezultat vodio je „kraljevski“ klub u veliko finale.

Juventus nije znao šta ga je snašlo, te je domaćin mogao i do 2:0. Pokušao je Benzema u 31. minutu glavom, ali je lopta otišla pored gola. Do kraja prvog poluvremena prilike su imali Ronaldo i Benzema, ali je Bufon iz tih „dvoboja“ izašao kao pobednik. Real je na poluvreme otišao sa prednošću koja ga je vodila u Berlin – 1:0.

U drugih 45 minuta „stara dama“ je zaigrala mnogo bolje. Trener Alegri kao da je očitao bukvicu svojim fudbalerima, što je urodilo plodom. Juventus je bio bolji tim na terenu, a dete Reala iz Madrida, sada udarna igla Juventusa, Alvaro Morata utišao je „Santjago Bernabeu“. Mladi Španac je u 57. minutu posle asistencije Pogbe savladao do tada sigurnog Kasiljasa. Morata nije želeo da proslavi pogodak, ispostavićese zlata vredan.

Real je pokušao šest minuta kasnije da se vrati u igru, ali je Bejl bio neprecizan. Šampion Italije je nošen pogotkom stvorio još dve stopostotne prilike preko Markizija u 70. i Pogbe u 88. minutu, ali je Kasiljas izašao kao pobednik. Bledi Real Madrid u drugom poluvremenu je imao još jednu šansu za produžetak preko Bejla, ali je Velšanin šutirao preko gola. Juventus je sačuvao 1:1 i pobedom u prvom meču 2:1 plasirao se u finale.

Ono je na programu 7. juna u Berlinu, a rival Juventusu biće Barselona.

REAL MADRID – JUVENTUS 1:1 (1:0) prvi meč 1:2

Strelci:

Ronaldo 23 penal – Morata 57

Stadion: Santjago Bernabeu. Gledalaca: 90.000. Sudija: Jonas Erikson (Švedska).

REAL MADRID: Kasiljas, Karvahal, Ramos, Varan, Marselo, Kros, Isko, Rodrigez, Bejl, Benzema, Ronaldo.
JUVENTUS: Bufon, Lihtštajner, Bonući, Kjelini, Evra, Pirlo, Pogba, Markizio, Vidal, Tevez, Morata.

hotsport.rs  

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter