0
Domaći fudbal

FOTO: HOTSPORT

LALATOVIĆ: Znam tim za derbi, Partizan će nas napasti iz kontre, Vidić nam je poželeo sreću

Objavljeno: 24.04.15 u 12:42

Na stadionu Crvene zvezde održana je konferencija za medije uoči sutrašnjeg 148. večitog derbija na kojoj su pored trenera Nenada Lalatovića očekivanja javnosti izneli i kapiten Predrag Rajković i jedan od najboljih igrača Darko Lazović.

Trener crveno-belih Nenad Lalatović naglasio je de je prvenstveni meč Crvene zvezde i Partizana pravi praznik fudbala.

– Praznik fudbala i tako treba i da bude. Igramo protiv jako dobrog tima. Imaju sedam A reprezentativaca plus Saleta Ilica i Stefana Babovića. Sale Ilić ima više derbija nego ceo prvi tím Zvezde. Mnogo su iskusniji. Ipak, ne plašim se igre svog tima – kazao je Lalatović i natavio:

– Ako budemo ispoštovali sav dogovor, očekujem da ćemo pobediti. Nemam dilema, raščistio sam u glavi i znam tím koji cu izvesti sutra proriv prvoplasirane ekipe – odlučan je Lalatović.

Crveno-beli će se truditi da ne prave prekršaje blizu svog kaznenog prostora.

– Možemo da igramo presing, nisu oni nepobedivi. Moramo da idemo na gol više. Očekujem veći presing Zvezde nego Partizana. Ako mora da se napravi faul – onda mora, ali ćemo se truditi da ih ne pravimo u blizini našeg gola – svestan je trener crveno-belih da ih je Drinčić dva puta kaznio iz slobodnih udaraca.

FOTO: HOTSPORT
FOTO: HOTSPORT

Lalatović misli da zna kako će teći utakmica.

– Partizan ima pet bodova prednosti, nemaju razlog da srljaju. Očekujem da će nas napadati iz kontre. Kako utakmica bude odmicala Paetiznu ce biti lakše, a nama teže. Tako da je važno da otvorimo mec na vreme – kristalno jasan je Lalatovic, koji deluje apsolutno svestan svih opasnosti po svoj gol.

Mladi stručnjak smatra da Partizan nije ništa slabiji nego u prvom delu sezone.

– Nema veze što su im otišli Škuletić i Lazović. Nisi oni ništa slabiji nego prošle sezone. Hteo ja da priznam ili ne, nerešen rezultat nam ne znači mnogo – podvukao je Lalatović.

U centru pažnje našao se i Džoš Parker, momak koji nije trenirao prethodne nedelje zbog privatnih obaveza.

– Parker se vratio i u dobrom je stanju, reče da je trenirao tamo sa svojim privatnim trenerom, biće u konkurenciji sutra. Važno je da pobedimo, ne razmišljamo kojim rezultatom. Bilo bi dobro što većom razlikom, ali koliko god – pobeda je pobeda. Naši kosarkaši će biti uz nas dali su nam vetar u leđa i pokušaćemo i mi kao i oni da obradujemo navijace – apostrofirao je Lalatovic.

On se osvrnuo i na promenu trenera koja se nedavno dogodila na klupi „vecitog rivala“ iz Humske.

– Nikolić i Milinković su moje kolege i ne bih komentarisao razlike u njihovim stilovima igre. Sa Stefanom Babovićem ne pričam puno o fudbalu. Sa igračima koji igraju tamo gde Stefan igra ne pričam puno. Pričao sam sinoć sa svojim kumom (Nemanja Vidic, prim.aut koji igra sa Interom za vikend). Poželeo sam mu sreću protiv Rome, a on meni protiv Partizana. Pa da se posle utakmica opet čujemo i prokomentarišemo. Daj Bože da obojica pobedimo – podvukao je Lalatović.

Novinarima se obratio i kapiten Crvene zvezde Predrag Rajković.

– Što se tiče mene i saigrača obećavam da ćemo sati sve od sebe da oavojimo važna tri boda i ostanemo u trcí sa Partizanom. A na kraju i osvojimo titulu – istakao je kapiten Crvene zvezde, Predrag Rajković na zvaničnoj konferenciji za medije pred start derbija.

FOTO: STARSPORT
FOTO: STARSPORT

Golman crveno-belih biće propraćen od strane brojnih predstavnika jakih evropskih klubova, a omladinski reprezentativac naglašava da ne oseća dodatnu presiju zbog svega toga.

– Nemam peitisak zbog skauta koji dolaze da me gledaju, nadam se da će biti sve kako treba – poručio je kapiten tima iz Ljutice Bogdana.

Sa druge strane jedan od najboljih fudbalera Crvene zvezde, Darko Lazović, kaže da se o derbiju sve zna i da su karte otvorene.

– Nema šta mnogo da se káže o derbiju. To je utakmica o kojoj se sve zna. Nadam se da ćemo pobediti, ostati u trcí sa Partizanom i učiniti prvenstvo zanimljivijim. Takođe verujem da ćemo na kraju slaviti sa našim navijacina – kazao je Lazović.

Utakmica između Crvene zvezde i Partizana na programu je u subotu od 18 sati, a igra se u okviru 23. kola Jelen Superlige.

Pročitajte šta o predstojećem derbiju misle Džošua Parker i Vukašin Jovanović i šta ćemo prvi put videti na terenima Jelen Superlige.


hotsport.rs – M. N.

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter