0
Evrokupovi

LŠ, 1/4 FINALA: U Madridu puno krvi, ali bez golova, Juventusu prednost protiv Monaka (VIDEO)

Objavljeno: 14.04.15 u 22:50

U prvim mečevima četvrtfinala Lige šampiona Atletiko Madrid i Real Madrid igrali su nerešeno 0:0, dok je Juventus savladao Monako sa minimalnih 1:0.

U madridskom derbiju je bilo svega. Borbe na nož, krvi do vrata, ali onog najvažnijeg nije bilo – golova. Prvi je na utakmici zapretio Real preko Bejla, ali je njegov pokušaj bio lak posao za golmana Atletika, Oblaka. U 32. minutu akteri su bili isti. Bejl je izveo nešto između centaršuta i šuta, ali je Oblak ponovo bio na mestu. Najveću šansu Real Madrid je propustio u 37. minutu kada je Rodrigez fantastično šutirao, a Oblak fenomenalno intervenisao i loptu poslao u korner.

Drugo poluvreme počelo je oštro. Posle duela u vazduhz Ramosa i Mandžukića, Hrvat je ostao da leži na zemlji krvave glave, ali Mažić nije ništa dosudio, što je iznerviralo fudbalere Atletika. Borba na terenu je bila velika, ali fudbalske lepote nije bilo. Pokušavali su Bejl i Benzema sa jedne strane i Mandžukić, Tores i Gabi sa druge strane, ali bez šanse koju bi smo nazvali „stopostotnom“. Na kraju nepopularnih, ali realnih i tvrdih 0:0.

Juventus je stvorio prednost pred revanš u Monte Karlu za sedam dana – 1:0. „Stara dama“ je bila bolji rival i zasluženo je slavila. Crno-beli iz Torina su zapretili već u četvrtom minutu preko Morate, a nedugo zatim pokušao je i Tevez, ali su napadači Juventusa izgubili dvoboj sa golmanom Monaka Subašićem. Francuzi se nisu branili protiv šampiona Italije, te su u 10. minutu pripretili preko Karaska, ali je njegov pas presekao Bufon. Do kraja prvog poluvremena zabeležili smo i pokušaj Teveza u 27. minutu, ali je Argentinac ponovo bio neuspešan.

U drugom poluvremenu prvi je pripretio Monako. „Kneževi“ su pokušali preko Bernarda Silve, ali je Bufon dokazao zešto je najbolji golman planete. Odluka o pobedniku pala je u 55. minutu kada je Karvaljo skrvio jedanaesterac. Vidal je izveo penal, a Subašić je bio nemoćan – 1:0. Do kraja utakmice Monako je pokušao da dođe do izjednačenja, ali su pokušaji Martiala u 63. mintutu i Berbatova u 73. minutu bili neprecizni. Na kraju zaslužena pobeda Juventusa, koji je u 67. minutu preko Morate mogao i do veće pobede, ali je Španac bio dekocentrisan, što će morati da popravi do revanša u Monte Karlu.

Liga šampiona, četvrtfinale:

Utorak:

Juventus – Monako 1:0 (0:0)
(Vidal 57)

Atletiko Madrid – Real Madrid 0:0

Sreda:

Porto – Bajern Minhen 20.45
PSŽ – Barselona 20.45

hotsport.rs

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter