0
Domaći fudbal

FOTO: STARSPORT

GOL-MAŠINA OŽEGOVIĆ: Drage su mi ‘makazice’, ali su mi draži golovi iz Torina

Objavljeno: 04.08.15 u 10:31

Napadač Vojvodine, Ognjen Ožegović, blista na startu nove sezone zajedno sa svojim saigračima.

Ovaj momak koji je u Crvenoj zvezdi precrtan kao prekobrojan, finiš prošle sezone proveo je igrajući u Borcu iz Čačka i to jako kvlaitetno.

Pravu formu je potvrdio protiv Sampdorije u Torinu, a onda je minule nedelje postigao gol za fudbalske šprice pošto je makazicama skinuo paučinu gola Javora i na taj način se probio i do naslovnica svetskih medija.

Ipak, ovaj momak skromno kaže da je sasvim moguće da neko postigne lepši pogodak do kraja sezone.

– Ima još mnogo, mnogo da se igra i nije isključeno da to neko ponovi. Možda baš ja… Ne bih se detaljano upuštao u razgovore na tu temu, ali je izvesno da mi taj pogodak mnogo znači za samopouzdanje. Pokušao sam upravo u tom duelu prethodno sličnim potezom da pogodim, ali mi je uspelo tek kasnije u drugom pokušaju. Na treninzima, znaju saigrači, obožavam da što atraktivnije pogodim cilj. Mnogi me pitaju: „Pa zar te ne boli kada padneš?“, ali ja jednostavno volim da se „bacam“, da letim kroz vazduh, baš kao umetnici fudbala na pesku koji obožavam da gledam na TV-u – kaže Ožegović za Novosti.

Tokom prošle sezone upravo gol Ožegovića koji je postigao za Borac bio je proglašen za gol sezone u Superligi.

– Bio je to volej, šut iz prve za pogodak protiv Jagodine koju smo pobedili 3:1. Naravno da mi je želja da odbranim tu titulu. Moram. Međutim, sada je tek treće kolo a nadam se da će da bude još lepih golova. Taj gol mi je doneo trofej a oni koji slede, tek bi trebalo – prisetio se Ožegović.

– Imao sam zaista dobru sezonu u Čačku i smatram da sada održavam kontinuitet. Moj učinak u Borcu možda nije došao toliko do izražaja jer je reč o klubu koji se manje prati od Vojvodine a na meni je, naravno, da nastavim još bolje. Ne bih rekao da ja donosim Evropu jer je u Vojvodini sve podređeno kolektivu i svakako da se nadamo grupnoj fazi. Predstoji nam „drugo poluvreme“ sa Sampdorijom koje moramo maksimalno dobro odigrati. Još bolje nego u Torinu. Videli smo kakvi su oni igrači i koliko ima je malo prostora potrebno da izgrade šansu – kaže napadač Voše koji je za sada postigao četiri gola.

Uprkos makazicama, draži su mu golovi iz meča sa Sampdorijom. Pre svega drugi.

– To je bio moj drugi gol Sampdoriji na utakmici. Bila je to velika utakmica, predivna atmosfera. Sve što u životu radim, svodi se na to da pogodim mrežu. Sa verom i nadom živim taj san, jer sam potpuno posvećen tome, a zna se, gol je vrhunac, „broj jedan“ u sportu – podvukao je Ožegović.

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter