0
Evropske lige

FOTO: Twitter

RASULO U ŠALKEU SE NASTAVLJA: Nemački tim uručio otkaz Ibiševiću, dvojica igrača suspendovana!

Objavljeno: 24.11.20 u 21:33

Fudbalski klub Šalke saopštio je da je suspendovao dvojicu igrača, Nabila Bentaleba i Aminea Harita, koji će do daljeg trenirati odvojeno od ostatka tima, a sa trećim, Vedadom Ibiševićem, biće raskinut ugovor.

Ova odluka je još jedna potvrda haotičnog stanja u ekipi koja već 24 utakmice ne zna za pobedu u Bundesligi, ubedljivo je poslednjeplasirana na tabeli bez pobede ove sezone, što je i dovelo do pojačanih tenzija unutar ekipe.

Nervoza je kulminirala na prethodnoj utakmici sa Volfsburgom kada su Bentaleb i Harit pokazali nepoštovanje prema treneru Manuelu Baumu, a dan posle toga, na treningu, Ibišević se potukao sa Baumovim asistentom, Brazilcem Naldom, inače bivšim igračem ovog kluba.

Kao posledica svega, klub je intervenisao radikalnim merama: Bentaleba i Harita je odvojio od ostatka tima, treniraće odvojeno i najverovatnije su završili svoju priču sa Šalkeom, dok će Ibišević napustiti klub 31. decembra.

Šalke je u saopštenju naglasaio da incident na treningu nema nikakve veze sa prekidom saradnje sa Ibiševićem.

– I Vedad i mi smo imali drugačija očekivanja u vezi sa njegovom ulogom u ekipi. Sa naše tačke gledišta, najbolje je bilo da sada prekinemo saradnju, da se rastanemo u dobrim odnosima. Znam Vedada dugo – i kao igrača i kao osobu. Nažalost, stvari se nisu odvijale onako kako smo želeli. I ono što želim da naglasim je da emotivni ispad Ibiševića u nedelju na treningu nema nikakve veze sa našom odlukom – tako nešto se dešava u fudbalu – poručio je direktor kuba iz Gelzenkirhena Johen Šnajder.

Za drugu dvojicu kažnjenih, Bentaleba i Harita, Šnajder je rekao da ‘obojica imaju veliki igrački potencijal, ali da se jednostavno nisu uklopili u ekipu’.  Naravno da je ovo samo eufemizam menadžemnta kluba za ponašanje dvojcie fudbalera.

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter