0
Domaći fudbal

FOTO: FK Crvena zvezda

RASPUCANA ZVEZDA ČEKA GENT: Crveno-beli plesali u Surdulici i vratili se na pobednički kolosek u Superligi

Objavljeno: 01.11.20 u 16:56

Fudbaleri Crvene zvezde upisali su 11. prvenstvenu pobedu na gostovanju Radniku u Surdulici – 4:1.

Izabranici Dejana Stankovića su za sobom imali dva vezana remija, u večitom derbiju protiv Partizana i Javora, ali im nije mnogo vremena trebalo da se vrate na put dominacije. Ubedljiva pobeda proritv Slovana iz Libereca u Ligi Evrope je arhivirana, ali su crveno-beli pred novi važan evropski izazov uspeli da dođu do ubedljivog trijumfa, protiv ekipe koju karakteriše dobar defanzivni fudbal.

Šef stručnog štaba crveno-belih odlučio je da promeša karte, što se ispostavilo kao odličan potez, a šut Kange sa dvadesetak metara u trećem minutu meča koji je završio tik pored stative, najavio je goleadu u Surdulici. Bedem domaćih je probijen u 16. minutu. Gajić je uputio centaršut, Kričak je glavom želeo da izbaci loptu, ali je odigrao pravo do Željka Gavrića koji je plasirao u rašlje i doneo prednost gostima. Minut kasnije je Gavrić uposlio Gobeljića koji je utrčavao po levom boku, ali je Đorđević u poslednjem trenutku uklizao i neutralisao napad.

Možda vas zanima: GAVRIĆ ‘POGODIO PAUKA’: Pogledajte majstoriju Zvezdinog deteta kojom je ‘načeo’ Surduličane – Ben duplirao prednost! (VIDEO)

Često su crveno-beli napadali po levoj strani u prvom delu meča, a jedna od tih situacija bila je i u 23. minutu kada je Spiridonović ušao sa boka u sredinu i snažno šutirao, Kostić je ostao ukopan, ali lopta nije završila u mreži. Udvostručili su fudbaleri Crvene zvezde prednost u 40. minutu. Centrirao je Gobeljić, fenomenalno je šutirao Boaći, a još bolje odbranio Kostić, međutim, odbila se lopta pravo do El Fardu Bena koji je sproveo u mrežu. Do kraja poluvremena je Gavrić mogao još jednom da pogodi, ali je u 43. minutu šutirao pored stative.

FOTO: FK Crvena zvezda

Nije prestala želja za golovima izabranika Dejana Stankovića ni u nastavku igre. Već u 46. minutu su i Gajić i Gavrić pokušali u istom napadu, ali su imali sreće domaći , pa lopta nije završila u mreži. Ali to nije bio slučaj u 54. minutu kada je Kanga preuzeo stvari u svoje ruke. Velike zasluge za gol idu i Boaćiju koji je prihvatio loptu na penalu i odigrao povratan pas za „osmicu“ crveno-belih, on je snažno šutirao i pogodio mrežu, a lopta je na putu do gola zakačila jednog defanzivca domaćih. Smanjili su domaći u 56. minutu preko Pavlova koji se najbolje snašao posle kornera i smestio loptu u mrežu. Međutim, brz odgovor je stigao. Igrao se 64. minut kada je Gobeljić prošao po levom boku i centrirao za Vukanovića koji se sjajno snašao u petercu, uspeo da prevari čuvara i matirao Kostića.

Pet minuta kasnije je ponovo mogao Vukanović da pogodi, posle sjajne reakcije glavom na centaršut Gajića, ali je lopta završila pored gola. Do kraja meča su šanse imali i Krstović i Radulović i Kanga, ali su mirno utakmicu priveli kraju fudbaleri Dejana Stankovića i upisali nova tri boda pred utakmicu sa Gentom, koja ih u četvrtak očekuje u sklopu trećeg kola grupne faze Lige Evrope.

SUPERLIGA – 13. KOLO

Petak

Vojvodina – OFK Bačka 3:1 (2:0)

/Zukić 27, Bojić 40, Vukadinović 61 – Krčmarević 82/

Subota

Inđija – Metalac 0:1 (0:0)

/Milisavljević 90+4/

Čukarički – Novi Pazar 4:0 (1:0)

/Šapić 27, Kajević 48, 54, Birmančević 77/

Voždovac – TSC 2:0 (1:0)

/Nišić 41 penal, Stoisavljević 85/

Rad – Zlatibor Čajetina 0:2 (0:1)

/Petronijević 13, Dakovac 77/

Partizan – Mačva 2:0 (1:0)

/Natho 46 pen, L. Marković 71/

Nedelja

Mladost – Prolter 0:0

15.00 Napredak – Spartak

15.00 Javor – Radnički

Radnik – Crvena zvezda 1:4 (0:2)

/Pavlov 56 – Gavrić 16, Ben 43, Kanga 53, Vukanović 63/

 
 
 
 
 
Погледајте ову објаву у апликацији Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Kako igra Serhio,dočekaće i unuka 😀😂

Објава коју дели HOTSPORT (@_hotsport) дана

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter