0
Domaći fudbal

FOTO: FK Vojvodina

UROŠ KABIĆ NAKON DEBIJA ZA VOJVODINU: Puno mi je srce

Objavljeno: 31.10.20 u 13:55

Jučerašnja utakmica protiv OFK Bačke je po mnogo čemu bila lepa i istorijska za Vojvodinu.

Pored toga što je njen šef stručnog štaba Nenad Lalatović zabeležio 62. pobedu na klupi ‘stare dame’, po čemu je postao trener sa najviše pobeda u istoriji kluba, protiv tima iz Bačke Palanke debitovali su dvojica mladića koji su stasali u omladinskoj školi ‘Ilija Pantelić’ – Nemanja Toroman i Uroš Kabić.

I dok je Toroman već neko vreme član prvog tima crveno-belih, Uroš Kabić je još uvek član omladinskog tima Vojvodine, iako bi, spram svojih godina (rođen prvog januara 2004. godine), mogao da igra i za kadete. On je u 73. minutu meča zamenio Aranđela Stojkovića i u preostalih dvadesetak minuta pokazao talenat i fudbalski pedigre karakterističan za igrače školovane u omladinskoj školi ‘Ilija Pantelić’.

Pre svega, osećam veliku obavezu da se zahvalim stručnom štabu i momcima iz prvog tima, jer su me zaista sjajno prihvatili. Ja sam sa Limana, u Vojvodini sam od 10. godine i puno mi je srce što sam dobio priliku da debitujem za prvi tim. Posebno želim da se zahvalim treneru Nenadu Lalatoviću na podršci koju mi je pružio, što mi je ulilo samo dodatnu želju da se dokazujem i u narednom periodu – kaže Kabić.

Iako je juče igrao za prvi tim Vojvodine, već danas pre podne nastupio je i za omladince ‘stare dame’, koji su u 17. kolu Omladinske lige Srbije pobedili gradskog rivala RFK Novi Sad 1921 sa ubedljivih 0:3.

– Bili smo bolji tokom cele utakmice i ubedljivo smo ih nadigrali. Po šansama, mislim da je rezultat mogao biti još ubedljiviji. Drago mi je zbog nove pobede, kojom smo ostali pri vrhu tabele, i nadam se da ćemo u nastavku sezone još više popraviti naš plasman – ističe Kabić.

Jučerašnji debi za prvi tim ga je svakako motivisao da u narednom periodu radi još više i jače.

– I dalje ću igrati za omladinski tim i potruditi se još više da budem što dominantniji u ovom uzrastu, a ukoliko bude tako, nadam se da ću zaslužiti i poziv za zimske pripreme prvog tima i odigrati možda još neku utakmicu. Mislim da Voša ove sezone može da se bori za titulu, pogotovo nakon što sam se uverio da među prvotimcima i članovima stručnog štaba postoji izuzetna atmosfera i hemija. Ova ekipa je definitivno kadra da se bori za najveće domete – naglasio je Kabić.

Uz veliki rad i pravilan fudbalski razvoj, kakav su imali mnogi veliki igrači ponikli u omladinskoj školi ‘Ilija Pantelić’, nema sumnje da će i on pokazati zašto trenutno važi za najtalentovanijeg igrača u svojoj generaciji u Srbiji.

 

 

FOTO: FK Vojvodina

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter