in , ,

OGLASILO SE MINISTARSTVO: Zoran Đorđević žestoko osudio Vuletića – ‘Ovakvo ponašanje je nedopustivo, profesor treba da se stidi!’

Već duže vreme postoji sukob između dve strane Topčiderskog brda.

Sa jedne strane je potpredsednik Partizana Vladimir Vuletić, a sa druge, golman crveno-belih Milan Borjan, kao i njegova porodica.

Povodom ‘rata’ između ove dve strane, oglasilo se Ministarstvo za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja, i žestoko osudilo ugrožavanje prava maloletnog deteta porodice Borjan od strane zvaničnika FK Partizan, Vladimira Vuletića.

Saopštenje Ministarstva za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja prenosimo u celosti.

Povodom neprimerene komunikacije koja se odvija na Tviteru na relaciji zvaničnika FКPartizan i FК Crvena zvezda, Ministarstvo za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja ocenjuje da se u konkretnoj situaciji od strane zvaničnika FК Partizan na grub način narušavaju i ugrožavaju prava maloletnog deteta supružnika Borjan, zloupotrebom njegove slike na kojoj je izmenjeno lice deteta, i prikazano u podrugljivom i uvredljivom kontekstu, što može naneti štetu detetovom nesmetanom rastu i razvoju, kao i određene psihološke posledice na kasnijem uzrastu kada bude razumeo da je on i njegov roditelj zloupotrebljen u cilju sramoćenja.

Svaka zloupotreba ili izvršeno nasilje nad decom podleže svakoj vrsti krivične i građanskopravne odgovornosti i moralne osude počinioca, ma ko on bio. Ovakvu ocenu Ministarstvo je zasnovalo na definiciji digitalnog nasilja nad decom koja glasi: Nasilje na internetu je svaki oblik nasilja koje nastaje upotrebom digitalnih tehnologija. Može se odvijati na društvenim mrežama, aplikacijama za razmenu poruka, gejming platformama i mobilnim telefonima.

PROČITAJTE JOŠ: SKANDALOZNA IZJAVA: Vuletić NIKAD OŠTRIJE o Borjanu i njegovoj porodici!

To je ponašanje koje se ponavlja i koje ima za cilj da uplaši, naljuti ili osramoti osobe koje su napadnute.

Ministarstvo za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja osuđuje ovako flagrantno kršenje prava deteta i apeluje da se odmah prekine sa ovakvom komunikacijom i daljim kršenjem prava deteta, što podrazumeva da se odmah sa društvenih mreža povuče fotografija kojom se narušava privatnost i integritet malog deteta roditelja Borjan.

Ministar Zoran Đorđević apelovao je na Zaštitnika građana da reaguje povodom ovog postupka. On je istakao da će Zaštitnik deteta po usvajanju Zakona o zaštiti deteta i zaštitniku deteta podići nivo zaštite i bezbednosti deteta u Srbiji.

Ovakvo ponašanje je nedopustivo, a posebno od profesora Pravnog fakulteta, koji treba da se stidi. Nema tu ničeg sportskog. Moramo zaustaviti kršenje prava deteta i preduzeti sve korake u cilju njegove zaštite – poručio je Đorđević.

FOTO: Screenshot/Youtube

Autor: Redakcija

Diskusija

Odgovorite
 1. A sto Vucic sam nije nesto izjavio i poduzeo povodom ovoga???
  Mislim, ove glupe izjave ne vrede ni pisljivog boba…sto ne tuzite Profesora ako mislite da ste u pravu????
  Ili cete cekati da Vucko unese to u zakon, pa da nesto poduzmete retroaktivno!?
  Jbg….svi znaju za Tumbu i suprugu bivseg navijaca Partizana Borjana, nije to nikakva novost niti tajna.
  Dete na ovaj nacin nije nikako ugrozeno, biti prozvano….nego njegov moguci otac, koji je to zasluzio provociranjem kluba za koji je navijao dok ije saznao sta su pojedinci u klubu radili sa njegovom sadasnjom suprugom.

 2. Sve vas koji pravdate ovakvo nebulozno i maloumno ponašanje Vuletića u odnosu na dete pitam: Budite iskreni prema sebi pa se pogledajte u ogledalo i recite kako bi ste vi reagovali da je u pitanju vaše dete?

 3. Za taj smrad ne vazi zakon, jer on ima bar jedno 150 kg a pola sadrzaja od te tezine cini materijal koji smrdi.

Ostavite komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

Učitavanje

0

LEGENDARNI CENTAR OTKRIVA KAKO JE MOGAO DA BANKROTIRA: ‘Potrošio sam milion evra za sat vremena, a onda su me pozvali iz banke’

ŠTA SE DEŠAVA SA JOJIĆEM?: Novi problem za Stanojevića – vezista Partizana mora na pauzu zbog povrede!