in , ,

LUKI JOVIĆU PRETI ZATVOR: Protiv srpskog napadača podignut optužni predlog zbog kršenja samoizolacije!

FOTO: FSS

Veoma neprijatna vest za Luku Jovića!

Prvo osnovno javno tužilaštvo podnelo je Prvom osnovnom javnom sudu u Beogradu optužni predlog protiv okrivljenog srpskog fudbalskog internacionalca i fudbalera Real Madrida Luke Jovića (23) zbog sumnje da se nije pridržavao mera za suzbijanje i sprečavanje širenja virusa kovid 19 tokom marta u Beogradu, prenosi Informer.

PROČITAJTE JOŠ: ‘DELIJE’ ISPRATILE FUDBALERE NA MEČ SA HOFENHAJMOM: Navijači Crvene zvezde imaju jasnu poruku za svoje miljenike! (FOTO)

Jović se oglušio o pravila kada je tokom proleća došao u Beograd iz Madrida i nije postupio po rešenju sanitarne inspekcije Ministarstva zdravlja kojim mu je naložena dvonedeljna mera kućne izolacije.

Jović je tada doputovao u Srbiju iz Španije koja je u tom trenutku bila žarište transmisije virusa.

– Sumnja se da je izvršio krivično delo ‘Napostupanje po zdravstvenim propisima za vreme epidemije’, jer je u periodu obavezne kućne izolacije napuštao mesto boravišta, a u njegovom stanu zatečena je još jedna osoba –  objašnjeno je.

U martu, na početku primene mera, Jović nije zadržan u pritvoru i vraćen je u stan uz upozorenje da će biti uhapšen ako ponovo prekrši zakon. Protiv njega je tad podneta krivična prijava u redovnom postupku. U skladu sa Zakonom ponuđen mu je oportunitet.

– Nakon odbijanja da uplati 3,5 miliona dinara u humanitarne svrhe podnet je optužni akt u kojem Tužilaštvo traži šest meseci zatvora – navedeno je.

Visina iznosa odreženja je u skladu sa zaradom koju uspešni internacionalac ostvaruje u jednom od najvećih fudbalskih klubova na svetu. Novac koji okrivljeni uplaćuju u državni budžet na ime opotuniteta kako bi se odustalo od krivičnog gonjenja okrivljenog za lakša krivična dela, koristi se u humanitarne i socijalne svrhe, obnovu objekata i nabavku opreme u nadležnosti Ministarstva zdravljas, prosvete, kulture, crkve…

 

 

FOTO: FSS

Autor: Redakcija

Diskusija

Ostavite komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

Učitavanje

0

‘DELIJE’ ISPRATILE FUDBALERE NA MEČ SA HOFENHAJMOM: Navijači Crvene zvezde imaju jasnu poruku za svoje miljenike! (FOTO)

STANKOVIĆ SPREMIO IZNENAĐENJE ZA HOFENHAJM: Evo za kojih 11 fudbalera se odlučio strateg Crvene zvezde! (SASTAVI)