4
Domaći fudbal

FOTO: Tanja Sajković

KAKVO JE BILO SUĐENJE NA DERBIJU?: Penal, korner, crveni karton – evo šta o spornim situacijama misli sudijski ekspert!

Objavljeno: 19.10.20 u 10:46

Navikli smo već da se skoro nakon svakog derbija, sa jedne ili druge strane, pojedini žale na suđenje.

Tako je bilo i sinoć, derbi je obeležilo dosta spornih situacija, a za neke odluke od strane glavnog arbitra crno i crveno-beli smatraju da su nepravedno dosuđene za njihov tim.

Puno prašine je podigao jedanaesterac koji je dosuđen za Crvenu zvezdu u 73. minutu utakmice. Mnogi smatraje da je sudija Novak Simović pogrešio samo minut ranije, kada je za crveno-bele dosuđen korner.

O spornim situacijama za ‘TV Arena sport’ govorio je sudijski ekspert Zdravko Jokić.

Mislim da je bio korner – rekao je Jokić.

PROČITAJTE JOŠ: BORJANOVA IZJAVA ĆE RAZBESNETI GROBARE: Golman crveno-belih poručio – ‘Ukoliko budu želeli da gledaju dominaciju u Evropi, ostavićemo im najbolja mesta’

– Pogledajte snimak, lopta se podiže… Sudija je bio na dva-tri metra i odmah je pokazao da je udarac iz ugla – dodao je bivši sudija, a zatim prokomentarisao i odluku Simovića kod penala.

– Lopta ide u tom pravcu i tu je trenutak povlačenja. Penal je. Za Jojića se vidi da je bio u Nemačkoj, prihvatio je odluku sudije. Bilo je povlačenje – kratko je rekao Jokić.

FOTO: Tanja Sajković

Jokić je ocenio da je Simović dobro vodio meč, da nije svirao ‘male’ prekršaje i da je dozvolio da se igra.

– To je razlika u odnosu na njegova ranija suđenja – objasnio je on.

PROČITAJTE JOŠ: OVO NISTE VIDELI NA TV-u: Slika o kojoj bruji cela Srbija – pogledajte šta je Sanogo uradio nakon crvenog kartona! (FOTO)

Vezista Crvene zvezde Sanogo dobio je drugi žuti karton nakon faula u skoku nad Lazarom Markovićem.

– To su situacije koje traže žuti karton – rekao je Jokić.

0
0

4 Komentara

  1. ko bese ono JOKIC … sudiski eksper … ?! BRUKA i SRAMOTA OD COVEKA KAO SUDIJE A PO TUMACENJU SPORNIH ( izmisljenih situacija …) bice da je sa sudijom covek TRULE i PREZADUZENE zvezde. zakljucak: kakvi ljudi u i oko zvezde … takav nam je i sport. imate li boljeg geometra od jokica !?

    0
    0
    Odgovori
  2. A nepostojeći korner za partizan … A drzanje lopte stojkovića više od 7 sekundi , odugovlačenja kod izbacivanja itd itd

    0
    0
    Odgovori
  3. Ne vidim zasto je bilo za zuti kod iskljucenja Sanoga. Bio je skok dva igraca, Sanogo se nije oslonio na igraca, nije ga laktom udario, nije ni digao ruke na ramena ili glavu protivnika, obican skok. Sta je tu bilo za zuti. Doduse i njegov prvi je bio neubedljiv. Generalno, smesno je da se neko poziva na korner. Konkretno je sudija pogresio i svirao korner za Partizan koji nije bio. I da je recimo Partizan dao gol, onda bi Zvezda trebala da se zali?! To je smesno. Ili je bio faul nad Benom od Miljkovic amislim i to za zuti, a sudija nista nije dosudio. Ocekujem za sledeci derbi da se Vazura zali kako ih je sudija ostetio za aut.

    0
    0
    Odgovori
    • Ne navijam ni za zvezdu ni partizan ali ova zvezda je definitivno pokazala da ima 14 igraca na terenu. Ne secam se da sam ikada odgledao neku ekipu da je dobila ok 10 zutih a trebala da dobije 3 crvena i bar 15 zutih! Smesno, pogotovo kad Katai ubija igrace i dobija samo opomene 🙂

      0
      0
      Odgovori

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter