Promenjen prvobitni plan.

Aktuelna situacija sa Kovidom-19 već je poremetila mnoge planove u svetu sporta. Najnoviji među događajima koji će biti odloženi zbog ovog virusa jeste Liga Šampiona za mlade.


UEFA je odluku obrazložila time da je u ovom trenutku neizvodljivo ogranizovanje takmičenja jer je i teško da omladinci putuju u druge zemlje znajući da postoje mnoga ograničenja kretanja između evropskih država. 

PROČITAJTE JOŠ: BRANKO LAZIĆ: Verujem da ćemo sve greške protiv Fenera u sledećoj utakmici sa Baskonijom ispraviti!

Srpski predstavnik u ovom takmičenju je tim Crvene zvezde. Iz tabora crveno-belih ovu vest ne vide kao isključivo negativnu jer će ovi mladi igrači sada imati i više vremena za pripremu, kao i možda za dodatna pojačanja tokom zimske pauze.

Promenjen je i format takmičenja za ovu godinu, te će grupna faza biti izostavljena i igraće se samo jedan meč po sistemu eliminacije. Podela na juniorske ekipe čiji seniori igraju Ligu Šampiona i osvajače domaćih omladinskih liga će i dalje ostati, a ove dve grupe će se ukrštati u šesnaestini finala.

Neki od potencijalnih rivala omladinaca Zvezde su takođe šampioni nacionalnih liga, kao što su Selta, Genk, Sparta Prag, Glazgov Rendžers

FOTO: YouTube screenshot