1
Domaći fudbal

FOTO: FK Partizan

HOLENDER JE JASAN: Tek što je stigao, novo pojačanje Partizana otkriva – ‘u Beograd sam došao da osvojim titulu’

Objavljeno: 03.10.20 u 16:17

Fudbalski klub Partizan je pre dva dana dobio novo pojačanje.

U pitanju je Filip Holender, Srbin sa mađarskim pasošem. On je u razgovoru za mađarski ‘Hemzetispor’ govorio o svojim počecima.

– Kada sam počeo da treniram sa sedam godina, svi su mi govorili da se prijavim na probu za Zvezdu i Partizan. Ipak, ukazala se šansa da odem na probu u Honved i tako je sve počelo. Tamo sam postao šampion države, postao sam punoletan, dobio državljanstvo i postao reprezentativac i zbog toga ću uvek biti zahvalan – rekao je Filip Holender i potom dodao:.

– Otac mi je rekao – sine, ovo je klub legendarnog Ferenca Puškaša. Ako te Honved zove, moraš da ideš! Bilo je to pre skoro 12 godina, ali i dalje mi te reči odzvanjaju u ušima.

Osvrnuo se potom i na Partizan, čiji će dres nositi u budućnosti.

PROČITAJTE JOŠ: EIBAR SLAVI DMITROVIĆA: Golman reprezentacije Srbije odbranio penal i doprineo velikoj pobedi! (VIDEO)

– Otac mi je ovaj put prepustio ulogu da biram. Sve je bilo na meni, sada nemam 14 nego 26 godina. Moja majka i dalje živi u Kragujevcu, što nije daleko od Beograda i to će mi dobro doći. Nikada nisam bio blizu moje porodice u prethodnih 12 godina kao što ću sada biti, moći ćemo češće da se viđamo – rekao je Holender.

Osim toga što je bliže porodici, Holender je otkrio i šta ga je dodatno motivisalo.

– Partizanova prošlost je bila primamljiva podjednako kao i njegova budućnost. To je tim koji je 27 puta bio šampion i nadam se da nećemo dugo čekati 28. titulu. Klub mora da se bori za titulu svake godine. U Honvedu sam imao taj sjajan osećaj osvajanja trofeja, želim da to osetim i u Beogradu.

FOTO: FK Partizan

0
0

1 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter