0
Evropske lige

ITALIJANI DONELI ODLUKU: Ništa od povećanja broja gledalaca na stadionima!

Objavljeno: 26.09.20 u 23:15
Italijanska Vlada odbila je predlog o povećanju broja gledalaca na sportskim događajima, uključujući i fudbalsku Seriju A.

Italijanski regioni predložili su da se sadašnje ograničenje od 1.000 gledalaca poveća na 25 odsto kapaciteta stadiona, što bi omogućilo prisustvo blizu 20.000 navijača na većim stadionima, kao što su ‘San Siro’ u Milanu i ‘Olimpiko’ u Rimu.

Međutim, vladin Tehničko-naučni komitet (CTS) saopštio je danas da bi takav korak bio preuranjen zbog epidemiološke situacije vezane za Kovid-19, prenosi ‘Rojters’.

– CTS veruje da sadašnji uslovi ne dozvoljavaju prisustvo gledalaca na događajima na otvorenom i u zatvorenom prostoru na način na koji to predlaže dokument Konferencije regiona i autonomnih pokrajina – navodi se u saopštenju.

Nadležni dodaju da će svoju odluku preispitati kada budu imali više informacija o uticaju situacije u vezi sa Kovidom 19 nakon otvaranja škola početkom meseca.

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter