2
Fudbal

FOTO: FSS

TUMBAKOVIĆ IZAŠAO PRED MEDIJE: ‘Nema pritiska, prošao sam mnogo toga’

Objavljeno: 24.09.20 u 12:56

Nakon što je saopštio spisak igrača, iskusni stručnjak se obratio medijima.

Selekciju Srbije u oktobru očekuju tri duela, dva u okviru Lige nacija, a najbitniji u baražu za EP. Protivnik je reprezentacija Norveške.

Pričao je o formaciji sa tri igrača u defanzivi.

-U datom momentu od potencijala s kojim raspolažem, formiram sistem. Sistem ništa nije drugo nego raspored na terenu. Kad pričamo o drugom momentu, ne možemo da se uigramo. Bićemo sedam dana zajedno, daj Bože da možemo da napravimo jedan pravi trening. Nemamo prostora da se uigramo. Naša skauting služba formira način igre na osnovu zadataka koji igrači imaju u svojim klubova – kazao je iskusni strateg.

Na pitanje o povratku Luke Milivojevića odgovorio je opširno.

-Imamo tri utakmice, prva protiv Norveške je najznačajnija. Zato smo pozvali veću grupu igrača. Ko će da igra zavisi od njih. Kada se budemo okupili, opredelićemo se. Potrebni su nam kvalitetni igrači – dodao je on.

Recept za Halanda.

– Njihova prednost je velika kompaktnost, disciplina u igri, želja za uspehom, grupa igrača koja je eskalirala svojim kvalitetom. Naišla je jako kvalitetna generacija, možda najkvalitetnija koje su imali poslednjih godina. To su stvari o kojima moramo da vodimo računa.

Svako od trenera želi da napadne protivnika. Ali to ne zavisi samo od tebe već koliko ti i rival dozvoli. Zavisi i kako će selektor Norveške. Moramo da igramo na svoj kvalitet i da prilagodimo igru kako nama odgovara. Koliko ćemo biti inspirisani, koncentrisani, to su detalji na kojima moramo da poradimo – istakao je selektor.

Da li postoji pritisak zato što Srbija dve decenije nije učestvovala na EP-u?

-Nema pritiska. Prošao sam mnogo toga, ova utakmica je vrlo važna, ali je tek prva od tih važnih. Imamo posle finale. Ona je mnogo važna, ali nije presudna. Naša želja je da ostvarimo dobar rezultat, sve ćemo uraditi da do njega dođe – zaključio je Tumbaković.

Srbija prvu utakmicu igra protiv Norveške 8.oktobra u Oslu.

FOTO: FSS

 

0
0

2 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter