4
Domaći fudbal

FOTO: FK Partizan

FSS PONOVO KAŽNJAVA ‘VEČITE’: Još ovaj put je novčana kazna, sledeći put se oduzimaju bodovi?!

Objavljeno: 23.09.20 u 10:48

‘Večiti’ će biti kažnjeni od strane FSS i Zajednice Superlige kako bi prestali da vode ‘rat’ saopštenjima.

Kako nezvanično saznaje ‘Danas’, Zvezda i Partizan će još ovaj put dobiti novčanu kaznu, uz poslednje upozorenje da će im ubuduće za širenje laži i klevetanje biti oduzeti bodovi.

Ova odluka biće donešena najkasnije do sledećeg četvrtka, a večiti će biti kažnjeni novčano zbog komentarisanja suđenja sa meča Zlatibor – Partizan.

Ono što je zanimljivo, za komentarisanje suđenja Disciplinski pravilnik FSS predviđa samo novčano kažnjavanje, ali po članu 85 moguće je i da se klubovima oduzmu bodovi, u slučaju da klubovi nastave da šire laži o tome da su sudije instruirane da sude u nečiju korist ili da Savez namerno želi da jedan ili drugi klub (ne) osvoji titulu.

U ovom članu se navodi da klubovi mogu biti kažnjeni oduzimanjem bodova za ‘iznošenje kleveta ili širenje laži o bilo kom drugom klubu, o svom ili protivničkom igraču, fudbalskom radniku bilo kog kluba ili člana fudbalskog rukovodstva u bilo kom organu, sudiji ili treneru, kao i za nasilno ponašanje’.

Direktor Superlige i Prve lige Srbije Aleksandar Pivić, podneo je prijave Disciplinskoj komisiji povodom komentarisanje suđenja utakmice osmog kola Zlatibor – Partizan (0:1) od strane oba večita rivala.

PROČITAJTE JOŠ: ON JE DOŽIVEO ‘PREPOROD’: Bivši fudbaler Partizana nastavlja sa sjajnim partijama – ovog puta je asistent! (VIDEO)

Disciplinska komisija FSS odlučuje o prijavama Zajednice Superlige i Prve lige Srbije, odnosno da li će ih prihvatiti i kakve će biti kazne. Ne mogu, niti smem da utičem na njih tako što bih javno rekao kakva bi kazna bila adekvatna. Zbog toga nije na meni da komentarišem u javnosti svoja razmišljanja da se ne bi protumačilo kao vid pritiska na Discplinsku komisiju – kaže za ‘Danas’ Aleksandar Pivić, i potom dodaje:

Ja sam i posle prvog kola izašao u javnost i zamolio da se smire strasti. Prvo kolo je tek bilo odigrano, a odmah je krenula lavina. Mi u Zajednici godinama radimo da podignemo takmičenje na viši nivo i stvarno se svi trudimo, ali sve što pozitivno učinimo kao da se posle jedne utakmice sruši sa dva saopštenja sa obe strane – zaključuje Pivić.

Partizan je Disciplinskoj komisiji od početka sezone prijavljen zbog komentarisanja suđenja na mečevima Napredak – Partizan, Proleter – Crvena zvezda i Zlatibor – Partizan. Zvezda je prijavljivana zbog komentarisanja utakmica Napredak – Partizan i Zlatibor – Partizan.

FOTO: FK Partizan

0
0

4 Komentara

  1. Nemojte se kaciti sa Partizanom jer ce vas profesor staviti u mali dzep.Razvalu ce vas novim saopstenhem samo li mu pipnete bodove jer bodovi se osvajaju na terenu. A moze i uefi da se zali.

    0
    0
    Odgovori
  2. Kakvi su ovo dvostruki arsini??? Zvezda se oglasila dva puta, posle prvog kola i sad posle 10-og. Partizan se oglasavao posle svakog kola, podpredsednik partizana vredja i omalovazava pola lige! Po toj logici stvari, Partizan bi dosad bio kaznjen 10 bodova!

    Zasto Partizan nije kaznjen za izlete Vuletica u javnosti, komenarisanje sudjenja posle svakog kola, pogrdnih izjava na racun rivala, kao i gomile lazi koje iznosi u medije?
    Zasto Partizan nije kaznjen za onaj sramni video u kom poziva u rat i krvoprolice, a u kom besedi opet Vuletic?
    Ko cuva i ko stoji iza tog Vuletica?

    0
    0
    Odgovori
  3. A šta je sa utakmicom Vojvodina- Partizan?Šta je sa onim napadima i saopštenjima pravnika ,to ništa je li?Pa da se Zvezda nije oglasila ne bi ništa ni bilo.

    0
    0
    Odgovori

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter