2
Domaći fudbal

FOTO: PRIVATNA ARHIVA

DELIJE ĆE POBESNETI: Bivši fudbaler Zvezde pomaže Partizanu pred meč sezone!

Objavljeno: 23.09.20 u 13:16

Bivši fudbaler Crvene zvezde, Ivan Vukomanović, ima veliko iskustvo u Belgiji, gde je kao fudbaler proveo četiri godine, a onda i kao trener, gde je godinu dana vodio Standard iz Liježa.

Fudbaleri Partizana će se u četvrtak sastati sa belgijskim timom, Šarloa, u trećem kolu kvalifikacija za Ligu Evrope. Ako ih neko poznaje, to je Vukomanović.

U razgovoru za ‘Novosti’, on je do nasitnijih detalja analizirao belgijski tim.

Šarlroa je klub koji raste u svakom mogućem smislu poslednjih godina. U Evropu su ušli kao trećeplasirani tim prvenstva, iskusni su i veoma nezgodni kod kuće. Dok sam bio igrač, to gostovanje nisam priželjkivao, a slično su razmišljali i moji saigrači. Retki su bili oni koji su voleli tamo da gostuju. To je ekipa koja je dugo na okupu, pravilno selektirana i dopunjavana na najbolji način. Ono što predstavlja prednost Partizana je iskustvo igranja na međunarodnoj sceni, što Šarlroa nema. Crno-beli imaju individualce, koji veoma dobro znaju da igraju ovakve mečeve. Natho, Marković, Suma – sve su to igrači koji bi trebalo da nose ekipu na terenu sutra uveče – rekao je Vukomanović.

Klub je u vlasništvu Iranaca, a u timu igra ih isto toliko.

– Sjajno igraju godinama unazad i to je stiglo na naplatu. Vlasnici kluba su Iranci, imaju fenomenalne prodaje, kao što je bila prodaja napadača Osimena u Lil ili Malinovskog ranije, a da ekipa ne trpi zbog toga. Moj utisak je da je u duelu sa njima, sve moguće. Ako im se sve otvori po željama, mogu da vas ‘ispraše’ 6:0, a ako loše započnu meč, lako će izgubiti 3:0.

Potom se dotakao i do trenera Šarloe, Karima Belhosina.

– Bio je asistent u Anderlehtu i veoma dobro čita igru, detaljista je, neverovatno dobar. Igraju 4-4-2, ali je sposoban da menja varijante na terenu i da ekipa ne trpi. Moje je mišljenje da će pustiti loptu Partizanu i vrebati svoje šanse. Ono na šta bi trebalo posebno obratiti pažnju, jeste koncentracija na sredini terena. Kada osvoje loptu, ekstremno su opasni i brzi.

On ističe da crno-beli ne smeju nikako da upadnu u ‘zamku’ Belgijanaca.

– Nikako ne smeju da upadnu u brzu tranziciju. Oni polažu nade da Partizan nema snage da igra jake utakmice na svaka tri, četiri dana, što je kod njih nešto najnormalnije. Hendikep crno-belih je to što nemaju brzinu i snagu, zato će morati da se nametnu iskustvom – istakao je Ivan Vukomanović.

FOTO: PRIVATNA ARHIVA

0
0

2 Komentara

  1. A zashto bi poludeli? Da li ste vi normalni, novinari, koji ovakvu vest predstavljate na ovakav nachin! Ovo bi trebalo da bude sasvim normalna stvar! Pomazu se nashi klubovi! Prestanite da raspirujete vatru! Treba vas sve pogasiti!

    0
    0
    Odgovori
  2. Da je Srbija normalna zemlja ovo bi bila najnormalnija stvar.Nema veze ko za koga navija vec se gleda interes Srpskog fudbala.E posto nismo normalna zemlja pisu se ovakvi članci koji jos vise rasprsuju mrznju,nazalost.

    0
    0
    Odgovori

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter