0
Evrokupovi
Petar Grbić

Foto: FK Budućnost

PETAR GRBIĆ ZA HS: Na mene treba mlađi da se ugledaju, ne smeju da mi se dešavaju onakvi snimci

Objavljeno: 20.09.20 u 11:49

Podgorička Budućnost je napravila priličan podvig u kvalifikacijama za Ligu Evrope i dosad jedno od većih iznenađenja izbacivanjem Astane, a jedan od heroja bio je i Petar Grbić bivši fudbaler Partizana.

Grbić je bio asistent kod pogotka Vasilija Terzića, jedinog na meču, a u razgovoru za HotSport otkrio je kako nije trebalo da učini ono što je delimično bacilo senku na uspeh. Fudbaler Budućnosti je posle utakmice snimio video poruku sa nekoliko uvreda, uglavnom zbog podcenjivačkog stava prema Podgoričanima.

Svakako, sada smatra kako za to nije bilo potrebe:

– Meni kao najiskusnijem u ekipi i nekome ko treba da bude primer mlađim igračima i da se na mene ugledaju, ne bi smele da se dešavaju stvari kakve su posle utakmice sa Astanom. Uticalo je to podcenjivanje pre utakmice, ali nas je ono i podiglo da ostvarimo jednu ovako lepu pobedu, počeo je Grbić priču za HotSport.

Petar Grbić
Foto: FK Budućnost

Sama utakmica bila je veoma teška, međutim Podgoričani su uspeli da savladaju favorita.

– Duel sa fudbalerima kazahstanskog tima je bio vrlo naporan, ali smatram da smo parirali Astani u svim segmentima igre. Moram da pomenem da je to jedna odlična ekipa, a da smo i mi bili dobri govore i statistički podaci.

Žrebom je određeno da crnogorski tim u narednoj, trećoj rundi kvalifikacija za Ligu Evrope igra protiv Sarajeva, pa najverovatnije protiv Seltika u plej-ofu ukoliko pobedi ekipu iz Bosne i Hercegovine.

– Niko ne razmišlja sada o Seltiku, na pamet nikome ne pada plej-of. Sarajevo je prilično ozbiljan protivnik, ozbiljan rival i pružićemo maksimalni napor da još jednom obradujemo naše navijače.

Slavilo se u Podgorici pošto je ekipa doputovala iz Nursultana.

– Naše izjave pred utakmicu su dokaz koliko smo verovali u dobar rezultat u Kazahstanu. Euforija je velika trenutno u celom gradu, ali nemamo vremena za slavlje jer već u četvrtak imamo novi težak evropski ispit. Astanu smo odlično skautirali što nam je u timu i stručnom štabu ulilo veru u trijumf.

Iako je postao i jedan od čelnika kluba, 32-gododišnji Grbić još uvek ne razmišlja o kraju karijere.

– Ne razmišljam još uvek o povlačenju iz aktivnog igranja fudbala jer vidim da još uvek mogu dosta da pružim na terenu, ali i van savetima mlađim igračima. Pre pet meseci sam postao direktor omladinske škole kluba, ali ni tada uopšte nisam razmišljao o penziji, zaključio je Grbić u razgovoru za HotSport.

(Foto: FK Budućnost)

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

PROČITAJTE OSTALE VESTI IZ RUBRIKE

Unesite pojam i stisnite enter