Proslavljeni srpski fudbaler i legenda FK Partizan Momčilo Moca Vukotić, trenutno obavlja funkciju skauta u Fudbalaskom savezu Srbije.

Moca je govorio o dosta aktuelnim temama, pričao je šansama Partizana u borbi za titulu, ‘Orlovima’, ali i ‘ratu’ između njegovog bivšeg kluba i FSS-a.


– Gledao sam na televiziji utakmice koje je Norveška igrala protiv Austrije i Severne Irske i samo su potvrdili ono što sam i ranije znao o njima. Radi se o vrlo ozbiljnoj reprezentaciji u kojoj ima nekoliko igrača vanserijske klase. Tu pre svega mislim da Halanda, Sorlota i Elijanusija. Dodao bih naravno i malog Odegarda koji je fudbaler Real Madrida i to dovoljno govori o njegovim kvalitetima. Oni će biti najveća opasnost po gol naše reprezentaciji i na njih moramo da obratimo posebnu pažnju. Što se tiče Srbije, ne bih izdvajao pojedince. Mislim da nam u Oslu više nego ikada treba jak kolektiv. Da svi dišemo kao jedan i u tom slučaju ne brinem za rezultat. Imamo i znanje i kvalitet da izborimo plasman na Evropsko prvenstvo – rekao je Moca.

On se dotakao i trenutne situacije u klubu iz Humske, koji je već duže vreme u sukomu sa Fudbalskim savezom Srbije.

PROČITAJTE JOŠ: ON JE OPSEDNUT JOKIĆEM: Srpskog centra niko ne voli kao on – bivši NBA košarkaš otkrio da tolika ljubav nije dobra po njegovo zdravlje!

– Pratio sam ovih dana šta se dešava, video sam da su navijači slali poruke preko transparenata na stadionu i ispred zgrade FSS, tražili od nas Partizanovaca da izađemo iz organa Saveza. Tačno je da se ja nalazim na funkciji skauta A reprezentacije, ali mislim da nema potrebe da dokazujem svoju privrženost Partizanu. Ja sam to dokazao mnogo puta tokom karijere, ali ne rečima, već delima. U situacijama koje ne moram da navodim. I zato, budite sigurni, kad bih osetio da neko u Fudbalskom savezu Srbije radi tendeciozno i na štetu Partizana, ne bih zatvarao oči i istog trenutka bih otišao iz Saveza. To vam garantujem.

Pored Vukotića, u FSS su i istaknuti Partizanovci poput Ljubiše Tumbakovića, Saše Ilića, Nenad Bjekovića

– Više sam nego zadovoljan načinom na koji sve to funkcioniše. Imam odličnu komunikaciju sa strukom, Filipović i ja smo u stalnom kontaktu sa selektorom Tumbakovićem i njegovim saradnicima. Tu je i Nenad Bjeković, sa kojim se poznajem ceo život. Ne treba da podsećam da naša saradnja traje dugi niz godina i da smo uvek bili uspešan tandem, kako na klupskom tako i na reprezentativnom planu. Nemam apsolutno nijednu zamerku i zahvalan sam ljudima iz Saveza što su mi ukazali poverenje da budem deo te ekipe.

FOTO: Youtube/Screenshot