Selektor reprezentacije Srbije ističe da je loša fizička sprema ono što je napravilo razliku večeras.

Nakon poraza koji je Srbija pretrpela večeras rezultatom 3:1 od domaćina Rusije, oglasio se i selektor našeg nacionalnog tima.


S’ obzirom na to da naši igrači još nisu u trenažnom procesu, da imaju za sobom tek jedan-dva treninga, prvo poluvreme je i ličilo na nešto. Kada smo se umorili, to više nije imalo tu dimenziju – rekao je iskusni trener.

Smatra da je baš ta kondicija i prednost ranijeg početka domaćeg šampionata napravio razliku na terenu.

-Oni imaju u nogama 12 utakmica: šest iz prošlog i šest iz ovog prvenstva. Videla se ta naša fizička nemoć, videlo se da su Rusi u takmičarskom tonusu, da su ubedljiviji, da imaju bolju konekciju s loptom. Spremniji su kao ekipa. Mi smo mogli nešto da uradimo u prvom poluvremenu- istakao je Tumbaković.

Ljubiša Tumbaković ipak nije izgledao ni razočarano, a ni zabrinuto. Sa određenom dozom optimizma gleda na predstojeći period u kojem naš nacionalni tim očekuje dosta velikih izazova uključujući i baraž za EP kao glavni prioritet.

-Mislim da će se sve to iznivelisati do oktobra. Nadam se da ćemo tada biti kvalitetniji, ubedljiviji, bolji- dodao je Ljubiša Tumbaković.

Naredni meč reprezentacija Srbije igra u nedelju kada je domaćin Turskoj reprezentaciji u Beogradu u okviru drugog kola Lige nacija.

FOTO: FSS