0
Fudbal

FOTO: Screenshot/Tviter

TUMBAKOVIĆ SE OBRATIO NA KONFERENCIJI: ‘ Ne plašim se naravno, ovi momci su najbolje što imamo’

Objavljeno: 31.08.20 u 19:20

Selekciju Srbije 3. septembra očekuje prvi meč u Ligi nacija.

Selektor reprezentacije Srbije istakao je da su utakmice u Ligi nacija važan deo priprema za utakmice baraža za odlazak na EP.

Jasni su ciljevi. Kroz septembarsko okupljanje spremamo ekipu za cilj od prošle godine, a to je da kroz baraž odemo na Evropsko prvenstvo i sve ćemo učiniti da to napravimo. E sad, da li se plašim? Pa, ne plašim se, naravno. Momci su pravi profesionalci, ponašaju se korektno. Novonastala situacija je uslovila da neke stvari nismo mogli da uradimo, a nije tako samo kod nas – izjavio je Tumbaković na konferenciji za novinare.

Prva utakmica nas očekuje već 3. septembra protiv Rusije, a oni su u prednosti jer se kod njih mečevi odigravaju duže nego u ostalim zemljama.

– Zbog toga jesu u boljem tonusu, ali pokušaćemo da se odupremo, da nametnemo svojim načinom igre, odabirom strategije i taktike – naveo je šef stručnog štaba  reprezentacije Srbije.

PROČITAJTE JOŠ: KONTE ‘GRADI’ STRAŠAN INTER: Dva pojačanja u veznom redu?

Takođe je dodao da je rezultat u Ligi nacija važan.

– Kroz septembarski termin imamo dva pravca. Jedan je da napravimo rezultat i pokušamo u Ligi nacija postignemo rezultat, iako su kvalitetnije reprezentacije nego prošle godine. Rusija i Turska, čak i Mađarska, su ozbiljne reprezentacije. Kroz te utakmice možemo spremni da dočekamo baraž. Ovo jeste neki novi početak, ali smo stariji godinu dana i očekujem da su momci kvalitetni i pametni. Na kraju krajeva, oni su nešto najbolje što imamo. Očekujem da se tako i ponašaju, s jedne strane maksimalno profesionalno, s druge maksimalno patriotski – istakao je selektor.

FOTO: TWITTER screenshot

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter