0
Domaći fudbal
Raspored utakmica Superlige Srbije

FOTO: Youtube screenshot

PREGLED DANA U DOMAĆEM PRVENSTVU: Najefikasniji Rad, u Nišu 3 boda za domaćina (VIDEO)

Objavljeno: 29.08.20 u 22:16

Zanimljivo je bilo na terenima širom Srbije!

Ekipa Rada je nakon preokreta slavila na Banjici ! Protivnik je bio Napredak iz Kruševca, a gosti su i poveli 25. minutu kada je gol postigao Dušan Stević.

Tri minuta pre kraja prvog poluvremena, sudija Minaković dosudio je jedanaesterac za Rad, a siguran sa bele tačke bio je Saša Jovanović.

Drugo poluvreme donelo nam je potpuni preokret, ekipa Branka Mirjačića povela je  u 50. minutu preko Martina Novakovića, da bi 13 minuta kasnije Aleksandar Trninić bio najsnalažljiviji u kaznenom prostoru domaćih i nakon gužve koja se dogodila  savladao Jordanova za konačnih 3:1.

Fudbaleri Radničkog su u okviru šestog kola Superlige Srbije dočekali ekipu Proletera, slavili su domaći sa 2:0. Golove su postigli Gavrić u 53. minutu i Stojiljković sa bele tačke u 69. minutu duela.
Radnički je u ovom meču bio bolji rival, imali su domaći igrači inicijativu tokom celog meča koju su krunisali novom, desetom uzastopnom pobedom kod kuće.

Od starta meča bilo je uzbudljivo nakon prekida u 2. minutu, sa desne strane lopta prolazi kroz peterac. Dolazi do usamljenog Todora Petrovića koji je sa nekoliko metara pogodio preku, a igrači domaćeg tima tvrdili su da je fudbal završio iza linije golmana Petrića, ipak sudija je pokazao da se igra nastavi.

Tri minuta kasnije nakon lepe akcije Radnički uspeva da zatrese mrežu, loptu u prostor dobija Gavrić, odlično je šutirao, gol je poništen zbgo ofsajda. Nišlije su kontrolisali meč, imali su još jednu dobru priliku u 22. minutu, Stojiljković je izveo korner, a Petrović je pokušao atraktivno glavom, u padu, ali je šutirao kraj gola. Četiri minuta kasnije iz prekida je pokušao i Gavrić ali je takođe bio neprecizan.

Na terenu je postojala samo jedna ekipa u dosadašnjem toku meča, tako je preko Dušana Stojiljkovića iz prekida Radnički ponovo pripretio. Međutim, u 36. minutu nepercizan je bio Dušan Stojiljković. Do kraja poluvremena nije bilo većih uzbuđenja, ali jeste posle poslednjeg sudijskog zvižduka. Gosti nezadovoljni sudijskim reakcijama ulaze verbalni sukob sa sudijom Ostraćaninom, da bi sve eskaliralo na putu do svlačionice u masovnu tuču.
Radnički je motivisano počeo drugo poluvreme meča, već u 51. minutu poveli su sa 1:0.

Aksentijević je izveo aut po desnoj strani, Kojić je poslao oštru loptu u šesnaesterac, koja dolazi do Nenada Gavrića, a novajlija u dresu Nišlija poslao je loptu u mrežu gostiju. Nekadašnji vezista Napretka gol je posvetio saigraču Nenadu Šljiviću koji je doživeo tešku povredu. Imao je Radnički još nekoliko dobrih prilika da uveća vođstvo nakon gola, ali su igrači ’Reala sa Nišave’ bili neprecizni.

Kristijan Živković je povukao napad Radničkog, oboren je u šesnaestercu, a Ostraćanin pokazuje na jedanaesterac. Najstrožu kaznu izveo je Dušan Stojiljković za 2:0. Raspoložen za igru bio je Gavrić, šutirao je ka golu Petrić je bio siguran. Subotić je imao veliku priliku u 90. minutu izašao je sam pred golmana Petrića, ali je poslao loptu u stativu.

PROČITAJTE JOŠ: TUMBAKOVIĆ U VELIKOM PROBLEMU: Samo nekoliko dana pred Ligu nacija, otkazao još jedan reprezentativac!

Bačka je napravila iznenađenje i na domaćem terenu savladala Voždovac rezultatom 2-1. Strelac za domaćina je 2 puta bio Nikola Zakula. Prvo u 2. a onda u 8. minutu, dok je za goste bio precizan  Marko Živković u 9. minutu. 

U Novom Pazaru završeno je bez golova. Sastali su se domaćin iz Pazara i gostujući Radnik iz Surdulice. Veći broj udaraca imala je domaća ekipa, a posed lopte je bio gotovo podjednak. Ostaje utisak da je završnica ono što je falilo i jednoj i drugoj ekipi.

Verovatno i najveće iznenađenje do sada priredila je ekipa Zlatibora. Ugostili su Mladost iz Lučana i ostvarili 1. pobedu ove sezone. Jedini gol na meču postigao je Ifet Dakovac u 60. minutu utakmice. Mladost je do sada bila sjajna i u prvih 5 kola sakupila čak 12 od mogućih 15 bodova, a sada su na učinku od 4 pobede i 2 poraza.

FOTO: GOOGLE screenhot

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter