0
Domaći fudbal

FOTO: Twiter/Screenshot

SVAKI PARTIZANOVAC JE PONOSAN: Ulica u Beogradu dobila naziv po legendarnom fudbaleru Partizana!

Objavljeno: 26.08.20 u 15:33

Prigradsko naselje u Beogradu, Umka, dobilo je ulicu sa imenom Zorana Čave Dimitrijevića, proslavljenog fudbalera Partizana.

Zoran Čava Dimitrijević (28. avgust 1962, Beograd, Srbija, FNRJ — 13. septembar 2006, Nant, Francuska) je bio jugoslovenski i srpski fudbaler. U Jugoslaviji je igrao za Partizan, Spartak iz Subotice i Dinamo Zagreb, a nakon toga je igrao u Francuskoj, uz kratku epizodu u Americi. Igrao je fudbal od 1975. do 1996. godine.

Polularni ‘Čava‘ je za ekipu iz Humske igrao u generaciji zajedno sa legendarnim fudbalerima poput Mancea, Varge i Živkovićem i predstavljao je buduću okosnicu tima koji se gradio. U crno-belom dresu odigrao je ukupno 415 utakmica i postigao 142 gola. Od toga 199 prvenstvenih utakmica i postigao je 59 prvoligaških golova.

PROČITAJTE JOŠ: SADA JE SVE JASNO: Vlado Šćepanović otkrio da li će Partizan dovesti još pojačanja!

Posle jedanaest sezona provedenih u Partizanu, kratke epizode u Americi, gde je igrao za KMF Kanzas Siti Komets i titule u Drugoj ligi osvojenoj sa Spartakom, Zoran Dimitrijević je 1987. na nagovor Miroslava Ćire Blaževića prešao u Dinamo.

FOTO: Twiter/Screenshot

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter