0
Evrokupovi

FOTO: FK Crvena zvezda

VELIKO DOSTIGNUĆE: Ben među 10 najboljih evropskih strelaca Zvezde!

Objavljeno: 19.08.20 u 16:18

El Fardu Ben prikazao je fenomenalnu igru na utakmici prvog kola kvalifikacija za Ligu šampiona i postignutim het-trikom bio je jedan je od najzaslužnijih zbog kojih je Zvezda došla do prve pobede u evropskim duelima ove sezone.

Na taj način napadač crveno-belih napravio je iskorak na listi najboljih Zvezdinih strelaca u Evropi.

Igrač Crvene zvezde postigavši pomenute golove upisao je svoj osmi, deveti i deseti pogodak u  internacionalnim utakmicama, ujedno 50, 51. i 52. gol u crveno-belom dresu. Na taj način Ben je zauzeo deseto mesto na listi strelaca u evropskim takmičenjima u istoriji kluba iz Ljutice Bogdana i stao rame uz rame sa legendama Milošem Šestićem i Boškom Đurovskim, prestigavši Dejana Savićevića koji je postigao devet golova za crveno-bele u evropskim duelima.

Golgeter Crvene zvezde prvenac u evropskim utakmicama postigao je na stadionu ‘Rajko Mitić’ 2018. godine u pobedi protiv Spartaksa u revanš utakmici prvog kola kvalifikacija za Ligu šampiona. Nedugo zatim već u osmom minutu duela protiv ekipe Suduve momak poreklom sa Komorskih ostrva upisao je još jedan pogodak i najavio odlične partije u evropskim takmičenjima.

Nerešiva enigma bio je Ben 2018. godine za svakog protivnika koji se našao na putu Crvene zvezde do grupne faze najelitnijeg evropskog takmičenja, pa je naredna dva gola postigao u obe utakmice koje su crveno-beli odigrali u trećem kolu kvalifikacija protiv ekipe Spartaka iz Trnave.

Usledila je drama u kojoj su Zvezdini momci izborili prolazak u grupnu fazu Lige šampiona. Neverovatna utakmica na gostovaju protiv Salcburga u kojoj su se crveno-beli vratili u život upravo golovima El Fardu Bena koji je za dva minuta uspeo da upiše isto toliko pogodaka, izjednači rezultat i dovede do jednog od najvećih uspeha u novijoj istoriji kluba iz Ljutice Bogdana.

Specijalac Crvene zvezde u kvalifikacionim duelima, nastavio je sa odličnim partijama i u grupnoj fazi Lige šampiona upisavši se u listu strelaca na gostovanju ekipi Napolija.

Već naredni izazovi biće prilika da napadač poveća svoj konto na listi Zvezdinih najboljih strelaca u evropskim duelima i izjednači se sa Stanislavom Karasijem na sedmoj poziciji.

Lista Zvezdinih strelaca u evropskim takmičenjima:

Zoran Filipović 28

Bora Kostić, Dušan Savić 20

Nikola Žigić 17

Darko Pančev 14

Ričmond Boaći 12

Stanislav Karasi 11

Miloš Šestić, Boško Đurovski, El Fardu Ben 10

 

FOTO: FK Crvena zvezda

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

PROČITAJTE OSTALE VESTI IZ RUBRIKE

Unesite pojam i stisnite enter