1
Domaći fudbal

FOTO: FK Crvena zvezda

EVROPSKI PUT CRVENO-BELIH: Evo ko bi mogao da izađe Zvezdi na ‘crtu’ u trećem kolu kvalifikacija!

Objavljeno: 19.08.20 u 09:49

Crveno-beli su sinoć uspešno ‘preskočili’ prvi stepenik ka najelitnijem evropskom takmičenju.

Eliminisana je Evropa ubedljivim rezultatom 5:0, a u sredu uveče crno-beli saznaće ime protivnika u drugom kolu, koji će biti bolji iz duela Dinamo Tbilisi – Tirana. Poraz Astane protiv Dinama iz Bresta znači da će najverovatnije crveno-beli u trećem kolu imati status povlašćene ekipe, a u grupi povlašćenih ekipa nalaze se još i Jang Bojs, Seltik, Ludogorec i Dinamo iz Zagreba.

Već su poznati mogući protivnici crveno-belih u trećem kolu, naravno pod uslovom da se uspešno preskoči i drugi stepenik. Potencijalni protivnici su:

– Molde (Norveška)

– Makabi Tel Aviv (Izrael)

– Sarajevo (Bosna i Hercegovina)

– Legija (Poljska)

– Karabag (Azerbejdžan)

Naravno, nijedna od ovih ekipa ne treba se olako shvatiti, u trećem kolu dolaze ozbiljni fudbalski majtori, ali svakako u duelu sa bilo kojom ekipom, crveno-belima bi bilo lakše nego da ih je žreb spojio sa Seltikom, ili Jang Bojsom na primer.

PROČITAJ JOŠ: DEJAN STANKOVIĆ: Trenutak koji je prelomio meč, drugi gol… Mogli smo da postignemo još koji!

Ukoliko se crveno-beli plasiraju u plej-of za najeltinije fudbalsko takmičenje, imaju obezbeđen plasman u Ligu Evrope, što znači da je to timu sa Marakane četvrti put uzastopno da se plasira u grupnu fazu jednog od ova dva takmičenja.

0
0

1 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter