0
Evrokupovi

FOTO: Crop

FRANCUZI PIŠU ISTORIJU: PSŽ deklasirao Lajpcig i zakazao prvo finale LŠ u istoriji kluba! (VIDEO)

Objavljeno: 18.08.20 u 23:20

U duelu polufinala Lige šampiona slavio je PSŽ.

‘Sveci’ su se plasirali u finale golovima Markinjosa, Di Marije i Bernata, savladan je Lajpcig sa 3:0, a ovo je prvi put u istoriji da je tim iz Pariza ušao u finalu, a tamo ih čeka pobednik duela Bajern Lion.

Izabranici Tomasa Tuhela su već u šestom minutu imali odličnu priliku Nejmar je izašao pred Gulašija, uspeo je samo da pogodi stativu. Brazilac je u 13. minutu izborio prekid sa leve strane, Di Marija je proigrao Markinjosa za 1:0.

Nakon gola nastavila se inicijativa Francuza Gulaši je skinuo zicer Mbapeu. Uspeli su da se probude, Jakob Pulsen je pripretio u 25. minutu, lopta prolazi kraj gola.

Nejmar je nastavio da se druži sa stativom. Nakon prekida u 35. minutu pokušao je da prevari Gulašija, golman Nemaca očekivao je centaršut, Brazilac je šutirao, a ponovo je pogodio okvir gola.

Golman Lajpciga je katastrofalno ispucao loptu u noge Hereri, Španac šalje do Nejmara, a on usmerava loptu do Di Marije koji postiže gol za 2:0.

U 56. minutu rešeno je svako pitanje pobednika. Pao je kod gol linije Mukiele, igrači Lajpciga tražili su prekid, ali ga nisu dobili. Di Marija je uputio centaršut a Bernat glavom prosledio u mrežu za konačnih 3:0.

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter