0
Evropske lige

LIGA EVROPE: Sevilja slavi Okamposa, Šahtjor ‘razbio’ nemoćni Bazel!

Objavljeno: 11.08.20 u 23:36

Fudbaleri Sevilje i Šahtjora kompletirali su listu učesnika polufinala Lige Evrope.

Rekorder Lige Evrope ostao je u igri za svoj šesti pehar u tom takmičenju, Sevilja je golom Lukasa Okamposa u 88. minutu savladala Vulverhempton i izborila polufinale sa Mančester junajtedom.

Navijači ‘rohiblankosi’ slave Argentince, jer je Okamposu pogodak namestio sunarodnik Ever Banega.

Engleski tim je propustio veliku šansu da zakaže obračun sa rivalom iz Premijer lige, a tragičar je prvi strelac ekipe Nuna Espirita Santa, Raul Himenes.

Meksikanac je očajno izveo penal koji je sjajnim trkom izborio fudbalski bodibilder, Adama Traore, pa je Marokancu Bonu bilo dovoljno samo da pogodi stranu na koju će se baciti.

Šahtjor je bez većih poteškoća eliminisao Bazel. Ukrajinci su već polovinom prvog poluvremena vodili sa 2:0 golovima Moraeša u drugom minutu posle greške srpskog golmana Đorđa Nikolića i Tajsona u 22. minutu.

Alan Patrik je iz penala povisio prednost Šahtjora na 3:0, Dodo je u 88. postigao i četvrti pogodak, da bi Van Volfsvinkel u nadoknadi upisao počasni gol za švajcarski tim.

 

Sevilja i Mančester Junajted se sastaju 17. avgusta u Kelnu, dok će Inter i Šahtjor polufinalni meč odigrati 16. avgusta u Diseldorfu.

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter