0
Domaći fudbal

FOTO: FK Crvena zvezda / Nikola Mitić

SPIRIDONOVIĆEVO VEČE: Gol i dve asistencije, Radnički nije imao snage da se odupre šampionu (VIDEO)

Objavljeno: 05.08.20 u 20:59

Fudbaleri Crvene zvezde savladali su Radnički iz Niša sa 3:0. Meč je ponovo obeležio Srđan Spiridonović.
Od samog početka domaćin je stavio do znanja da želi pobedu, Radnički je pokušavao da se odupre i pokaže da ne nosi ‘belu zastavu’, ipak je ekipa Dejana Stankovića na kraju rutinski slavila, a golove su postigli mladi Nikolić u 43. minutu, potom Spiridonović u 46. minutu, dok je Katai stavio tačku na meč golom u 77. minutu meča. 

FOTO: FK Crvena zvezda / Nikola Mitić

Već u petom minutu Rodić je proigrao Spiridonovića, odlično se kretao napadač Zvezde, ali je lopta pogodila spoljni deo mreže Nišlija. Crvena zvezda je na samom početku meča izgledala dominantno na terenu, dok se u kako je vreme odmicalo oslobađao pritiska i Radnički.

FOTO: FK Crvena zvezda / Nikola Mitić

Imala je Zvezda veliku priliku u 42. minutu, Degenek je na dodavanje Pankova pokušao da iznenadi odbranu gostiju, ali šutirao je u spoljnu mrežu, potom je Gobeljić pripretio, Ristić je bio na mestu.

FOTO: FK Crvena zvezda / Nikola Mitić

Usledila su tri minuta koja su odredila tok utakmice. Sjajno je reagovao Veljko Nikolić u 44. minutu, zahvatio je loptu sa ivice šesnaesterca, lobovao je Ristića i postigao efektan gol.

Samo nekoliko trenutaka kasnije napadači Zvezde uhvatili su odbranu ‘Reala sa Nišave’ na spavanju. Ivanić je odlično proigrao Spiridonovića koji je imao lak zadatak za 2:0.

Ben je ušao umesto Tomanea i brzo stvorio dve lepe prilike za ekipu iz Ljutice Bogdana, a Radnički odgovara u 58. minutu. Stojiljković je imao lepu priliku, ali je nedostajalo snage za krajnji ishod. Uspela je Zvezda u 76′ minutu da stavi ‘tačku na i’ golom Aleksandra Kataija, odlično ga je proigrao Spiridonović, a povratnik u Zvezdu sa lakoćom je zatresao mrežu Borivoja Ristića.

 

CRVENA ZVEZDA – RADNIČKI 3:0 (2:0)

(Nikolić 43, Spiridonović 46, Katai 77)

CRVENA ZVEZDA: Borjan – Gobeljić, Pankov, Degenek, Rodić (od 78. Gajić) – Petrović (od 71. Sanogo), Nikolić, Ivanić (od 71. Vulić), Spiridonović, Katai (od 78. Krstović) – Tomane (od 46. Ben).

RADNIČKI: Ristić – Bjeličić, Stevanović, Šljivić (od 82. Dašić), Ćirković – Subotić (od 61. Petrović), Pejović – Živković, Pantelić, Mitrović (od 46. Gavrić),– Stojiljković.

FOTO: FK Crvena zvezda / Nikola Mitić

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter