10
Domaći fudbal

FOTO: FK Crvena zvezda

DUG OD 32 MILIONA EVRA: Crvena zvezda i posle dve Lige šampiona, prodaje igrača – u ‘debelom’ minusu!

Objavljeno: 31.07.20 u 18:23

U odnosu na prošlu godinu, crveno-beli su smanjili dug za dva miliona evra.

Ono što je zanimalo navijače Zvezde, sada im je javno dostupno na sajtu Agencije za privredne registre (APR), gde se nalazi kompletan izveštaj kluba za 2019. godinu.

Prema zvaničnom finansijskom izveštaju bilans zvezdinog stanja i ukupan gubitak iznosi 5.371.893.000 dinara, što po kursu od 117.5 evra iznosi 45.718.238 evra! Međutim, tu nije uračunata i neraspoređena finansijska dobit u iznosu od 13.543.829 evra, tako da kada se ta cifra doda ukupnom gubitku, dolazimo do ukupnog duga Crvene zvezde od 32.174.409 evra.

Ovo piše u knjigama, što znači da crveno-beli zaključno sa 31. decembrom 2019. ima finansijki minus od 32.174.409 evra.

Dug jeste malo smanjen u odnosu na prošlu sezonu, kada je iznosio 34.348.500 evra. Navijači su sigurno očekivali veće smanjenje, pogotovo kada se uzme u obzir da je klub dve godine zaredom igrao Ligu šampiona, gde je samo od UEFA prihodovao 20 miliona evra, i još na to treba dodati prihod od ulaznica za Ligu šampiona od gotovo 5 miliona evra, kao i od prodaje igrača (Joveljić 4 miliona evra, Aleksa Terzić 1.7 milion evra i Marko Marin (2 miliona evra).

Revizor koji je potpisao finansijski izveštaj, iskazao je zabrinutost zbog ovakvog bilansa, ali ističe da klub uverava da ima plan da poboljša finansijski položaj kontinuiranim igranjem u UEFA takmičenjima i prodajom igrača, kao i novim sponzorima.

FOTO: Apr.gov.rs

– Ovakvo stanje ukazuje na postojanje materijalno značajnih neizvesnosti koje mogu da izazovu značajnu sumnju u sposobnost Kluba da nastavi sa poslovanjem po načelu stalnosti poslovanja. I pored navedenih činjenica, klub je u poslednjih nekoliko godina poslovao sa dobitkom, ostvario značajan prihod od UEFA za evropska klubska takmičenja, kao i od prodaje prava na registraciju igrača. Rukovodstvo smatra da će u narednom periodu klub ostvariti pozitivan poslovni rezultat koji će biti rezultat planiranih sledećih akcija: nastavak ostvarenja značajnog prihodovanja od prodaje prava na registraciju igrača i prihoda od UEFA takmičenja, restrukturiranje ostatka obaveza, ostvarenje novih sponzorskih ugovora, diversifikacija izvora prihoda i slično. Mogućnosti poboljšanja finansijskog položaja kluba su ograničene i gotovo u celosti zavise od gore navedeni planiranih akcija kluba – piše u mišljenju revizora Milovana Popovića iz kompanije BDO, koja je radila finansijsku reviziju na Marakani.

FOTO: FK Crvena zvezda

0
0

10 Komentara

  1. Nas dug je nista prema informacijama koje imam da duguje partizanka a oni imaju sta da prodaju ali nece oce da im se malo ukrte igraci i onda zna se milion do dva plafon

    0
    0
    Odgovori
  2. Koliko su stranaca kupili i krvavo platili ovo i nije neki dug. Setimo se samo onog,, Daj Još Para, pa onaj Sanogom. Niko nije igrao a odneli pare. Pošteni Terza troši kao da nisu njegove pare.

    0
    0
    Odgovori
  3. Sigurno nije isknjižena obaveza prema Banci(ne znam da li se zove Inteza) u iznosu od 16 miliona €,ako je Zvezda uopšte izmirila obavezu od 8 miliona € ?!?. Biće da tu nije u knjigovodstvu usaglašeno i da Banka tu nešto kalkuliše sa otpisom,pod uslovom da je Zvezda ispoštovala svoju obavezu.Taj otpis utiče na bilans stanja ,a i uspeha i sa time se zato svesno odugovlači jer tako Banci odgovara zbog ravnoteže u poslovnim knjigama jer i dalje fiktivno imaju te pare kod Zvezde , ali na njih stvarno ne računaju i ne obračunavaju kamatu.

    0
    0
    Odgovori
  4. Pred svako prvenstvo isto naruceni napadi od vrhuske franjevaca sto se ne objave revizorski izvestaji za sve klubove?

    0
    0
    Odgovori
    • KO O CEMU SLINAVI mali GOBLIN O INSTITUCIJI. ALO BRE SEKTASI VI STE KANCER OVE ZEMLJE. LJUBI TE PROSINECKI JER VI STE CRVENO BIJELO SAHOVNICARSKI DECKI! OPET CE TITULU DA VAM KUPE AL GOL U DERBIJU OSTACE VAS SAN!

      0
      0
      Odgovori
    • Mi još nismo čuli da je Partizanu državna banka oprostila 17 miliona duga, a privatna sedam miliona. Zamisli sa te dvije benke koliko bi iznosio dug Crvene zvezde?

      0
      0
      Odgovori
  5. Ima li ovaj drugi klub finansijski izveštaj na kraju godine? Pošto njihov izveštaj nismo videli od 2015, a Zvezdin čitamo u kvartalu

    0
    0
    Odgovori

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter