0
Domaći fudbal

FOTO: FK Crvena zvezda

DEJAN STANKOVIĆ: U Zvezdi prihvatam samo maksimum

Objavljeno: 23.07.20 u 16:40

Na održanoj konferenciji u SC ‘Stara Pazova’, šef stručnog štaba crveno-belih Dejan Stanković se osvrnuo na sve aktuelnosti vezane za Crvenu zvezdu, pa su teme razgovora bile pripreme, igrački kadar, učešće u evropskim takmičenjima, ali i prelazni rok.

Posle prvog dela priprema odrađenih na Divičibarama, preselili su se fudbaleri Crvene zvezde u Staru Pazovu.

– Došli smo ovde kako bi bili izolovani. Maksimalno smo poštovali sve odredbe na Divičibarama, ali smo sada hteli da budemo potpuno sami i zato smo došli u Pazovu. Imaćemo sve uslove za miran rad i za „brušenje dijamanta“. Očekuju nas dve prijateljske utakmice kako bi u miru mogli da završimo pripreme i zaista sa nestrpljenjem očekujemo početak prvenstva. Nadamo se da ono počinje 1. avgusta, ali spremni smo za svaki scenario, zbog toga smo sve ovo i isplanirali. Situacija je od danas do sutra, mi tu moramo da se adaptiramo i da ne dramimo – počinje Stanković.

Osvrnuo se šef stručnog štaba šampiona Srbije i na formu igrača.

– Ne zabirnjava me forma, jer znam koliko vredno radimo i treniramo. Mogu unapred da Vam kažem da ni protiv Napretka nećemo izgledati spektakularno, jer je to prosto nemoguće. Svaki trening je maksimalan napor i nije realno da igrači na terenu budu „lagani“. To je ono što ja vidim i to je ono što vidi svako ko realno sagledava situaciju. Dogovor u klubu je bio da igramo na tri dana utakmice, da polako hvatamo formu, te da se navikavamo na sve napore. Ne brine me da li će pripremne utakmice izgledati lepo za oko, bitno je da se ispune norme i zahtevi. Meni je najvažnije da igrači dobro i pošteno rade.

PROČITAJTE JOŠ: DEFANZIVAC CRVENO-BELIH NA IZLAZNIM VRATIMA: Mrkela – ‘veliki klub se javio za njega…’ (VIDEO)

Govorio je Stanković i o igračkom kadru sa posebnim osvrtom na Gavrića, Bena,  Sanoga, Hajdina, Erakovića i Krstovića.

Gavrić ne može da padne u drugi plan. Ima povredu koju vuče od utakmice sa TSC-om, vraća se polako. On i Ben  su bili na magnetnoj rezonanci i imaćemo izveštaj za obojicu kada mogu da uđu u pun trenažni proces. Drago mi je što imam toliko kvalitetne igrače, pa sam u ‘problemu’ oko toga ko će da zaigra. Gavrić je tu, samo da vidimo fizički status. Što se Hajdina tiče, nije ovo nova sredina za njega, ali jesu novi ljudi. Zahtevi su drugačiji u odnosu na tamo gde je bio. Računam na njega i sad je sve na tome da li može da se izbori za status i mesto u timu. Sanogo je ozbiljno pojačanje za naš klub. Dobijao sam kritike što ga ranije nisam stavljao u tim, ali hteo sam da ga sačuvam za ono što sledi. On ozbiljno radi i vredno trenira i polako se vraća u ritam utakmica, a to je ono što mu je falilo. Nije igrao duže vreme, ali sam veoma zadovoljan. Ima iskustva, dobro stoji na terenu, lider je i Zvezdi kao klubu su potrebni takvi igrači. On definitivno može da odgovori zahtevima kluba. Krstović i Eraković ostaju sa prvim timom, oni su bonus igrači i konkurisaće za mesto u ekipi.

Smatra da ne postoji zasićenje kod saigrača, iako Zvezda ima dosta fudbalera koji su već po nekoliko godina u klubu.

– Ja sam uvek gladan i gledam da to prenesem na igrače. Zvezda zahteva uspeh i ne smeš da se zadovoljavaš. Ako budem osetio da je neko zasićen, da nema motiv  – reagovaću i to sa užitkom. U ovom trenutku, smatram da toga nema. Utakmica može da se odigra slabo, ali ne može da nema borbe. Mi smo napravili ozbiljan roster, igrao je veliki broj igrača tokom proleća, ali sve je to planski bilo urađeno. Poremetila nas je i korona, teško je bilo imati kontinuitet.

Govorio je i o kvalifikacijama za Ligu šampiona.

– Kada smo se okupili na početku letnjih priprema, rekao sam da Zvezda ne bira šta će da igra, već se uvek imaju najviši ciljevi Bio bih zadovoljan Evropom, radimo vredno i težimo ka tome. Međutim, mnogo stvari mora da se poklopi, mnoge kockice treba da se slože. Važan faktor je forma fudbalera, žreb, da li će se igrati sa publikom, neophodna je i sreća. Ona je bila na strani Crvene zvezde u nekim prethodnim utakmicama u Evropi. Bio bih zadovoljan i sa 10 posto te sreće.

Čvrst je u stavovima oko prelaznog roka Dejan Stanković.

– Ako neko ne ode, on je član kluba. Svako ko je u Crvenoj zvezdi je deo ekipe i tako ćemo se ponašati prema njemu. Znate kakav je prelazni rok, tržište diktira ko će, kad će i dal će uopšte otići.  Ko god je na treningu, konkuriše za mesto u timu. Mediji dosta pišu o transferima, ali ako smo vratili Hajdina, da li je logično da tražimo levog beka? Prelazni rok je dugačak, traje do 30. septembra, svašta će se pisati, padaće mnoge ideje na pamet. Skauting radi konstantno od kad sam ja došao u klub i pratimo veliki broj igrača, ali tržište diktira momenat i kada i da li nešto može da se ostvari. Imamo jasnu viziju šta treba da radimo i postoji plan za sve. Čujem se sa Mihajlovićem i prijateljima iz Italije, tamo je sve mirno što se transfera tiče, to je normalno da bude tako, dok ne krene „pijaca“. Lično, sve i da nikog ne dovedemo – bio bih zadovoljan, ne u potpunosti, ali delimično, 80 posto. Ne želim da Vas lažem.

Veoma je zadovoljan strateg crveno-belih pojačanjima koja su tokom ovog prelaznog roka stigla u klub.

– Doveli smo kvalitetne fudbalere. Kataia svi znate, upoznati ste sa njegovim kvalitetima. On je momak koji je dobar sa loptom u nogama i ima odličnu fudbalsku viziju. Ne može ništa da ga iznenadi, samo on može da iznenadi saigrače neverovatnim proigravanjima. Ogromno pojačanje za nas. Što se Spiridonovića tiče, brz je, hitar, koristi obe noge i radi se o veoma interesantnom igraču – podvlači Stanković.

 

FOTO: FK Crvena zvezda

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter