0
Domaći fudbal

FOTO: Miroslav Todorović/FK Partizan

NEMANJA MILETIĆ: U Partizanu su mi se ostvarili snovi, za titulu ćemo se boriti do poslednjeg trenutka!

Objavljeno: 16.07.20 u 14:15

Fudbaler Partizana Nemanja Miletić produžio ugovor sa crno-belima na tri godine, a sada na Zlatiboru sa saigračima može u miru da se sprema za novu sezonu.

Nova praksa kod crno-belih, a to je da s obzirom na to da nema novinara na pripremama, igrači sami predlažu ko će sledeći pred mikrofon, kompjuter ili telefon i da konferencijskom vezom razgovora sa medijima. Miletića je predložio saigrač Nikola Štulić, a desni bek ‘parnog valjka’ ne krije zadovoljstvo što će i dalje igrati u Partizanu.

– Prezadovoljan sam što sam potpisao ugovor sa Partizanom. Osećam se kao kod kuće. Iskreno u tom pravcu sam i razmišljao, ovde mi je baš lepo. Desilo se da produžim saradnju na još tri godine. Videćemo šta će biti, ništa nije sigurno. Fudbal svašta nosi, vezan sam ugovorom. Našao sam zajednički jezik sa ljudima u klubu – započeo je Miletić.

On je istakao da su mu se u crno-belom dresu ostvarili svi fudbalski snovi.

– Stalno to pričam svima. Ceo život navijam za Partizan. Bila mi je želja da igram za Partizan i za reprezentaciju. Od trenutka kada sam potpisao za klub, počele su da mi se dešavaju lepe stvari u svim sferama života. Prezadovoljan sam. Posle je došla reprezentacija, mnogo lepi trenuci u Evropi, Kup. Mogu slobodno da kaže da sam prezadovoljan što sam deo Partizana – ističe desni bek crno-belih.

Smatra iskusni igrač da je pred Partizanom u narednoj sezoni glavni cilj osvajanje titule.

– Sve mi se lepo desilo osim te titule, što ne znači da naredne sezone toga neće biti. Svi želimo i moramo da se borimo za titulu. Možemo da obećamo da ćemo do poslednjeg trenutka da se borimo. Greške koje smo imali ćemo ispraviti. Mislim da nema vremena za neuspehe i opravdanje. Svesni smo težine, ali težimo ka tome – kazao je Miletić.

O finalu Kupa i porazu od Vojvodine nakon jedanaesteraca, smatra da je ekipa podbacila.

– Sigurno da će šef (Savo Milošević) uvek preuzeti krivicu na sebe. Nije on toliko kriv koliko smo mi. On je preuzeo odgovornost, ali sa naše strane mi poštujemo to što on stane iza nas, ali mislim da smo u finalu Kupa mi igrači jedini krivci. Nismo bili pravi. Posle utakmice sa Zvezdom je bilo po principu ‘lako ćemo’. Nakon što smo primili gol krenula je voda u uši. Kad smo stigli na 2:2, svi su očekivali da ćemo dati još dva gola u produžetku. Posle naprosto neće, nije nas htelo. Svu krivicu i odgovornost snose igrači. Ostaje žal, ali eto to je fudbal – ističe Miletić.

Navikli smo da ga gledamo na poziciji desnog beka, godinama je standardan na tom mestu, ali ga srce, ipak, vuče u sredinu.

– Želje su jedno, mogućnosti drugo. Otvoren sam za sve opcije, šta struka kaže igraću. Ne mogu da se namećem, iako treneri znaju da sam po vokaciji štoper, a da sam se u poslednje dve sezone prebacio na beka, ne bi mi bio problem da se vratim unutar odbrane kaže Miletić i dodaje: Mada, nije sve do mene. Da bi se to desilo, možda najpre mora neko da dođe.

Na probi je Abdulaj Sise, fudbaler koji upravo igra na mestu desnog beka.

– Možda nisam odgovarajući sagovornik, ali se vidi da je reč o kvalitetnom igraču. Nije tek tako reprezentativac Gvineje. Jedino što ne može toliko da se vidi na treninzima, ipak je vežba jedno, utakmice nešto sasvim drugo. Zasad su utisci super. Iskren sam, kritičan i sigurno bih rekao otvoreno da je drugačije, ali mogu slobodno da kažem da mi se Sise sviđa. Doduše, nisam dovoljno mogao da procenim, jer sam imao svoj set vežbi pošto se oporavljam od sitne povrede. Kreću i utakmice, pa će ga struka videti na delu – otvoren je defanzivac ‘parnog valjka’.

Kao potencijalno pojačanje spominje se Boronijašević, koga Miletić poznaje još iz Borca.

– Ja sam bio desni štoper, on bek. Nedavno smo se čuli, u šali ga pitam ‘Hoćeš da dođeš, da me isteraš?’ Provodili smo dosta vremena zajedno, dobar je igrač – rekao je 29-godišnji igrač.

Prokomentarisao je i saigrača Aleksandara Lutovaca, koji ga je menjao kao desni bek, iako mu to nije primarna pozicija.

– Ni ja nisam bio bek, pa sam ostao na toj poziciji, što znači da može i Lutovac. Sve je moguće u fudbalu. Bivši kapiten Rada poseduje ofanzivne karakteristike, ceo život je igrao na tuđoj polovini terena… E, sad, kad stavite veznog igrača u odbranu onda on u svojoj svesti nema taj defanzivni karakter kao neko ko stalno igra u poslednoj liniji. Mada, i ja sam ceo život bio štoper, pa sam se namestio da budem bek – podvukao je Miletić.

 

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Ko može ovo? Kao Levandovski! 💪 #Lewandowski #Challenge #Bayern #R9

A post shared by HOTSPORT (@_hotsport) on

FOTO: Miroslav Todorović/FK Partizan

 

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter