4
Domaći fudbal

MILOŠEVIĆ: Ako je Zvezda mogla da ima devet stranaca, što mi ne bi imali šest, ne žurimo sa pojačanjima prelazni rok je do oktobra!

Objavljeno: 14.07.20 u 14:40

Fudbaleri Partizana nalaze se na pripremama u hotelu Palisad na Zlatiboru, gde će brusiti formu za početak lige koja startuje 1. avgusta.
Trener crno-belih Savo Milošević odgovarao je na pitanja novinara posredstvom portparolke kluba Biljane Obradović, za početak otkrio je kakvi su utisci sa Zlatibora. 

– Utisci su dobri. Nismo prvi put na Zlatiboru, znamo šta nas čeka. Za razliku od Beograda, vreme je bolje za kvalitetan trening. Igramo sa Trepčom, a u subotu sa ekipom Mladosti iz Lučana. Generalnu probu igraćemo 26. u Beogradu protiv Proletera.

Dva bonus igrača (mlađih od 21 godinu) obavezni su u timu od naredne sezone.

– Mi smo taj problem već rešili. Imamo Popovića, Lazara Pavlovića, Filipa Stevanovića, Denisa Stojkovića, Štulića, još četvoricu smo priključilil na pripremama. Imamo dovoljan broj igrača mlađih od 21 godine, na njima je da se nametnu. Filip je dosta utakmica igrao, Lazar Pavlović isto. Otvoriće se prostor za mlađe. Nećemo puno lutati, prioritet će imati momci koji su nastupali prošle sezone, ostali će imati lakši put od svojih prethodnika jer smo ‘prisiljeni’ da dvojicu imamo u startnih 11, sve je na njima. Neće im biti lako ni slučajno. Posvetićemo se da te momke što pre uvedemo u zahteve prvog tima. Ne planiram da menjam ideologiju igre Partizana. Moraće oni da dođu na taj nivo i poželjno je da to učine što pre.

Partizanovi igrači juče su po treći put testirani na prisustvo COVID-19.

– Logično je bilo da test uradimo iz preventive. Nemamo nijedan problem i nadam se da će tako ostati. Takva je situacija da sve mere koje možemo da uradimo smo uradili. Logičnije bi pitanje bilo zašto nismo uradili.

Predsednik medicinske komisije FSS Miljko Ristić rekao je da će biti rizična otkupljanja na stadionu zbog virusa.

Kada su u pitanju zvanične i državne odluke ne bih se mešao. Mi moramo da se povinujemo. Moje je lično mišljenje da nemamo nijedan razlog da odlažemo ligu jer se igra u celoj evropi. Igraćemo bez publike, moja je pretpostavka ne samo u avgustu već i posle toga par meseci. Prosto, iz ovog ugla, imamo kalendar i raspored takmičenja, a ukoliko pomerimo ligu ne znam kako bismo redefinisali kalendar, nema mesta za pomeranja u kalendaru.

Ekipi se priključio i desni bek Sise.

– On je desni bek, mi smo pričali sa Sumom, on ga je pomenuo pre par meseci. Radi se o reprezentativcu Gvineje, školovan je igrač. Od njega samog će zavisiti da li ćemo ga potpisati zavisi od njega. Partizan obično nije imao višak stranaca, ali ako procenimo da može da da donese kvalitet potpisali bismo ga kao šestog stranca. Zvezda je imala devet stranaca, zašto mi ne bismo mogli da imamo šest. Ako možemo dobrog igrača da dobijemo na tržištu za male pare, moramo to da iskoristimo.

Partizan u prva dva kola nove sezone gostuje u Kruševcu i Novom Pazaru.

– U glavi mi je ove godine da Liga Evrope počinje tek krajem avgusta na početku sezone možemo da se posvetimo prvenstvu. Mi moramo da budemo pravi, a ako tako bude, manje je bitno ko je sa druge strane.

Partizan neće biti mnogo aktivan u prelaznom roku.. 

– Igrači koje dovodimo treba da budu pojačanja, a to neće biti nimalo lako, da bi neko pojačao konkurenciju mora da bude mnogo dobar, ti dobri su mnogo skupi. Ove godine imamo formiran tim i ne moramo da žurimo sa dovođenjem igrača, a o tome ćemo misliti tek kada neko ode. Očekujem da dovedemo još jednog ili dvojicu igrača. Prelazni rok će trajati do sredine oktobra, ne moramo da žurimo – zaključak je Miloševića

Kompletan video intervjua sa Savom Miloševićem pogledajte ovde: 

0
0

4 Komentara

  1. Petar Skuletic i Dejan Drazic.
    Nama trebaju kvalitetni fudbaleri i dokazani partizanovci na terenu.
    Stranac dolazi u obzir,ali ne ispod kvaliteta Evertona i Leonarda.

    0
    0
    Odgovori
  2. SAVO AJDE OTVORITE SE.
    NEMOJ DA VAZURA POPUJE.
    VEZE NEMA SA KVALITETOM.
    DOVEDITE SEDAM ALI DA SU
    NAJBOLJI U TIMU. VREME JE
    DA KRENEMO, DA SE VRATI
    PUBLIKA. NE SLUSAJ MNOGO VAZURU I VUCELICA

    0
    0
    Odgovori

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter