1
Evropske lige

PEVAŠ PESME ČOVEKA KOJI SLAVI ZLOČINE USTAŠA I UBIJANJE SRBA: Nemci osuli paljbu po Nojeru

Objavljeno: 13.07.20 u 15:49

Golman i kapiten minhenskog Bajerna našao se na meti žestokih kritika u Nemačkoj zbog pevanja Tompsonove pesme.

Nemački mediji kritikuju Nojera zbog spornih reči u pesmi ‘Lijepa li si’, uz koje se zabavljao.

– Da li je Nojer znao šta peva? Zvezda Bajerna peva pesmu ekstremno desnog benda sklonog skandalima – počeo je ‘Bild’ svoj tekst:

– Pevanjem na hrvatskom jeziku u tamošnjem baru, Nojer je izazvao uzbuđenje na Balkanu i na društvenim mrežama. Hrvati ga slave, ali ga Srbi i Bošnjaci žestoko napadaju. Šta je toliko eksplozivno u pesmi koju Nojer peva? Pa to što je izvodi u Hrvatskoj poznati, ali u mnogim državama zabranjeni i zloglasni pevač Tompson.

– On je pevajući pesmu „Jasenovac i Gradiška Stara“ slavio zločine ustaša, hrvatskih fašista i nacističkih saveznika u Drugom svetskom ratu. Na navedenim mestima bili su koncentracioni logori u kojima su zarobljeni, mučeni i ubijani civili. Srbi, Romi i Hrvati. Nojer ipak peva njegovu pesmu „Lijepa li si“ u kojoj Hrvati svojataju deo Bosne i Hercegovine koji su u krvavom ratu s Bošnjacima sredinom 90-ih pokušali pripojiti Hrvatskoj – piše ‘Bild’.

Nojer je morao da se oglasi u svojoj domovini zbog dešavanja u Omišu, mestu u Dalmaciji.

– Ne govorim hrvatski jezik, tako da nisam znao šta pevam, niti od kog pevača – reagovao je Nojer na pitanje ‘Bilda’.

0
0

1 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter