Godišnji brifing sa novinarima Zvezdana Terzića zamenio je intervju na klupskoj televiziji.
Generalni sekretar kluba odgovarao je na pitanja novinara, a dotakao se brojnih tema, od transfera, bonus igrača, finansija… 

Novina je od naredne sezone što će svaki tim u Superligi u sastavu biti obavezan da ima dva igrača mlađa od 21 godine, takozvane bonus igrače. 


– Moram da istaknem zadovoljstvo odlukom FSS-a za uvođenjem bonus igrača. Nas Omladinska škola košta 3.5 miliona evra i nisu Gavrić i Veljko Nikolić tu slučajno.  Mi smo u najboljoj poziciji od svih klubova u Srbiji imamo šest igrača koji mogu da odgovore zahtevima Dejana Stankovića – počeo je razgovor Zvezdan Terzić.

Strani fudbaleri ostavili su veliki trag na Crvenu zvezdu. 

– U klubu sam šest godina, ja mogu da se zahvalim stranim igračima koji su ostavili ozbiljan trag u Zvezdi. Udarili su temelje Crvene zvezde i ugradili sebe u uspehe našeg kluba. U ovom momentu imamo dovoljan broj internacionalaca, očekujemo da ode neki broj stranaca. Imali smo ih prošle godine više nego što je bilo potrebno. Nije bila namerna greška, već smo računali na odlazak nekih stranaca. Ugovor sa arapskim klubom za Bena bio je potpisan, ali je nakon nekog nesporazuma došlo do prekida saradnje sa njima i zato smo imali osam igrača. Javnost se nepravedno obrušila na kvalitet stranaca. Posebno na La Paru koji je pet godina igrao u Premijer ligi i Čempionšipu. Bez ikakvog treninga i ritma gurnut je u mečeve protiv Totenhema i Bajerna. Taj broj igrača napravio se jer smo očekivali odlazak nekih, a nije se desio. Upravo je broj stranaca napravio je kvalitet u odnosu na Partizan. Milojević je mogao da rotira i zato smo dominantno osvojili titulu. Strance nećemo da dovodimo dok neko ne napusti klub. Neće mnogo biti aktivan prelazni rok imamo kompletan tim koji je izborio mesto u Ligi šampiona. Tu su Sanogo, Spiridonović i Kataji

Otkrio je Terzić i da li će Filip Stanković pojačati Crvenu zvezdu. 

– Razgovarali smo sa Dejanom oko dolaska njegovog sina Filipa iz Intera. Videćemo, u ovom momentu imamo Borjana, Vasiljevića, Katića i Marka Ćopića, videćemo kakva će biti situacija, ukoliko bude odlazaka, u skladu sa time ćemo se ponašati. Ukoliko Borjan ili Vasiljević odu, dovešćemo Stankovića.

Pred Zvezdom je prilika da se upiše u istoriju…

– Naš je cilj, a to smo igračima i rekli. Naš cilj je šampionska titula. Nikada Zvezda nije osvojila četiri šampionske titule. Ovo će biti šansa da igrači uđu u istoriji Zvezde.

Vojvodina i Čukarički najavljuju borbu za titulu naredne sezone… 

– Mnogi godinama i decenijama najavljuju borbu za titulu. Voleo bih da se pojavi neko ko može da ugrozi Zvezdu i Partizan. Ima uvek nekih naznaka da to može biti Vojvodina kao veliki klub iz velikog grada, kao i Čukarički koji ima drugačiju vlasničku strukturu. Mora mnogo stvari da se promeni da bi neko ugrozio Zvezdu i Partizan.

Da li poraz u derbiju baca senku na titulu osvojenu prethodne sezone, upitan je Terzić. 

– Mi smo svesni da pobeda u derbiju navijačima znači mnogo i naravno da ne prija poraz. Ne prija ni poraz Liverpula od Sitija od 4:0, ako je taj poraz bacio senku na titulu Liverpula, bacio je i poraz od Partizana na našu. Osvojili smo šampionsku titulu na dominantan način, a to je dokaz kvalitetnog rada Zvezde. Možda u datom momentu neki navijači jesu nezadovoljni, da sam najvećim kritičarima kada sam došao u klub rekao da ćemo u šest godina osvojiti četiri šampionske titule, uz Ligu Evrope i dve Lige šampiona rekli bi ljudi da nismo normalni, a danas oni sebi daju za pravo da kritikuju sve ono što smo uradili u prethodnom periodu – istakao je Terzić

On  je na kraju razgovora najavio da postoji mogućnost i da Mateo Garsija napusti klub u narednom periodu. 

FOTO: Crvena zvezda