4
Domaći fudbal

FOTO: FK Voždovac/HotSport

DNEVNIK KAPITENA VOŽDOVCA: Na jutarnjoj kafi je nedostajao Mikić, uslovi u Vrnjačkoj Banji su fantastični (dan 1)

Objavljeno: 07.07.20 u 10:00

Voždovac je otpočeo pripreme za novu sezonu, ovoga puta ‘zmajevi’ su sleteli u Vrnjačku Banju.

(Od kapitena Voždovca iz Vrnjačke Banje – Nemanja Nikolić)

Još jedne letnje pripreme, više ne znam ni koje po redu. Ali sigurno prve posle duuuugo vremena koje ću provesti u svojoj zemlji i u toku kojih neću biti u romingu. Biće lepo za promenu biti u svojoj zemlji, iako prinudno, ali mislim da ćemo imati odlične uslove za rad.

Kao i uvek hvatala me je lagana euforija pred pripreme, a to je znak da i dalje uživam igrajući fudbal. Spremio sam sve i spakovao se noć pred polazak, kako bih ujutru mogao ranije da stignem na stadion.

Kao i uvek teško će mi pasti razdvajanje od supruge i dece, ali život profesionalnog sportiste je takav da nažalost čovek često bude odvojen od porodice. Moderne tehnologije su nas u jednu ruku zbližile kada treba, ali i razdvojile kada ne treba. No, to je neka druga tema.

Polazak u Vrnjačku Banju bio je zakazan za 9 časova, a skup na stadionu u 8. Došao sam malo ranije kako bih na miru popio kafu sa Giletom Stojčevim i ekipom, to je naš mali ritual. Ipak sada nam fali Nikola Mikić koji je napustio klub, ali moraćemo da se naviknemo da funkcionišemo bez njega, koliko god nam to teško padalo.

FOTO: FK Voždovac

Momci su polako počeli da se skupljaju na stadionu i osećala se pozitivna euforija. Svi smo jedva čekali polazak na pripreme. Teških 6 meseci je iza nas, zaista se previše stvari izdešavalo od početka godine. Fudbal je stao zbog Korona virusa, život je stao zbog koronavirusa. Nadamo se da više nikada nećemo imati takvu situaciju i da će se svi ljudi ponašati odgovorno dok sve ovo ne prođe, a nadamo se da hoće uskoro. Kao što rekoh, svi smo jedva čekali polazak na pripreme jer su prvi znak toga da se stvari vraćaju u normalu.

U autobusu sam naravno se pozadi, odatle se se sve najbolje vidi i imam najbolji pregled situacije na to šta se dešava u autobusu hahaha. U zadnjem delu je uvek najbolja atmosfera i najbolje šale, što je neizbežno tokom putovanja. Neko čita knjigu, neko lista društvene mreže, a mi ipak biramo da vreme prekrajućemo na staromodan način.

Kada smo stigli u Vrnjačku Banju pozitivno smo se iznenadili uslovima koje smo zatekli. Mislim da ćemo tokom ovih priprema imati zaista sve preduslove da se sjajno spremimo. U sobi sam sa Milošem Stojčevim, to moram da napomenem da se cimer ne naljuti ako bude sutradan čitao moj dnevnik. Mala bojazan je bilo stanje terena, ali i ta dilema bila je uskoro otklonjena.

FOTO: FK Voždovac

Nakon smeštanja u sobe, čekao nas je ručak zatim i kratak odmor nakon kojeg je bio zakazan trening koji je trebao da počne u 18 časova. Teren koji se nalazi nedaleko od našeg smeštaja je neočekivano – fenomenalan. Teren sa prirodnom travom, koji je u sjajnom stanju i na kojem će zaista biti milina raditi. Odličan je i naš „veštak“ na Krovu, ali prirodna trava je ipak prirodna trava.

Trening je protekao u sjajnoj atmosferi, i zaista je rad bio na visokom nivou, iako je to bio trening privikavanja na novu podlogu i relaksa nakon dugog putovanja. Nema sumnje da ćemo u narednim danima raditi još jače, i to počevši od sutradan kada nas očekuju dva treninga.

Zaista moram još jednom da napomenem da su uslovi u Vrnjačkoj Banji odlični, i to zaista nisam očekivao. Možda ova prinudna situacija pokaže i našim klubovima da se mogu jednako dobro spremati i u našoj zemlji kao i u Sloveniji u koju većina putuje. Trebamo se malo posvetiti i našoj zemlji, više istražiti, i na kraju više ceniti sve ono što ona može da ponudi.

Nakon večere prošetao sam centrom Vrnjačke Banje sa momcima. Ovde nisam bio zaista dugo, još od eskurzije pre 15 godina, i vidim da se ovaj gradić rapidno razvija i koristi svoje turističke kapacitete, što mi je jako drago. I drago mi je što ćemo u njemu provesti više vremena.

Čim završim dnevnik idem na spavanje, kako bih spremniji dočekao sutrašnja dva treninga. Raspored od stručnog štaba je stigao, znamo i satnicu za sutradan tako da možemo da se svi lepo pripremimo za program koji je planiran.

E pa dragi dnevniče, do sutra…….

0
0

4 Komentara

  1. Bravo za Voždovac, prava sportska priča. Marketing kida, stadion odličan, kocka se mlada ekipa. Treba pratiti ovaj klub

    0
    0
    Odgovori

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter