18
Domaći fudbal

ISKRIVLJENA JE SLIKA OKO ODNOSA SNAGA – MRKELA: U važnim parametrima smo dominantniji od Partizana

Objavljeno: 03.07.20 u 13:33

Crvena zvezda upisala je 31. šampionsku titulu, parametar po kome su crveno-beli daleko ispred ostalih klubova u Srbiji.

Sportski direktor kluba Mitar Mrkela osvrnuo se na uspešnu sezonu svog tima.

– Ponosni smo na sezonu za nama. Treća titula u nizu. To se u 75 godina istorije Zvezde desilo tek treći put. Pritom igrali smo grupnu fazu evropskih takmičenja takođe treći put zaredom. Omladinci su drugi put igrali Ligu šampiona zahvaljujući uspesima prvog tima. Pritom osvojili smo tripletu, šampioni su kadeti, omladinci i prvi tim. Može li više? Veoma teško, ali mi ćemo pokušati – rekao je Mrkela.

FOTO: FK Crvena zvezda

Nekadašnjem fudbaleru Crvene zvezde ovo je treća sezona na poziciji sportskog direktora.

– Meni je ova treća titula u nizu za tri godine u klubu. Veoma sam ponosan na tu činjenicu. Pritom su te titule potvrđene igranjem grupne faze Lige šampiona I Lige Evrope. U Ligi šampiona smo osvoji sedam bodova što do ove sezone niko na Balkanu nije uspeo. To je pokazatelj da se ne radi samo o nadmoći u ligi. Retki su sportski direktori evropskih klubova koji mogu da se pohvale takvim rezultatom. Ipak, znam da zvezdina publika želi nove uspehe i zato sam okrenut onome što sledi.

Mrkela smatra da je ‘slika oko odnosa snaga sa ‘večitim rivalom’ dosta iskrivljena’

– U prvenstvu od kako sam sportski direktor imamo pozitivan skor. Zabeležili smo dve pobede, pet remija I samo jednom smo izgubili. Pritom, Crvenoj zvezdi su poništena dva regularna gola u dva večita derbija prethodne dve sezone, Benu I Milunoviću, a tu je i gol koji je Partizan postigao iz ofsajda. Od kako sam u klubu, u protekle tri sezone ukupna bodovna razlika u našu korist je 70 bodova. U Kupu smo morali bolje jer smo ispadali od Mačve i Partizana, ali u svemu drugom, realnо važnijem, smo dominantni.

FOTO: FK Crvena zvezda

Zvezda je prethodne sezone afirmisala nekoliko mladih fudbalera koji bi trebalo da predstavljaju budućnost kluba.

– Afirmisali smo mlade igrače u punom smislu te reči. Nikolić i Gavrić su zablistali, Radulović je dobio svoju šansu i iskoristio je kao Konatar i Katić . Sa prvim timom su radili Babić i Blagojević, a sigurno je da će trener Stanković i na pripreme povesti naše omladince. Naravno, šansa im je omogućena na proleće dobrim igrama I stečenom prednošću tokom jeseni. Sve je to povezano.

NEBOJŠA ČOVIĆ DOBIO NEOČEKIVANU ČESTITKU: Prvi čovek KK Crvena zvezda slavi rođendan, a posebna poruka stiže iz Crne Gore (FOTO)

Dotakao se Mrkela i internacionalaca u redovima Zvezde.

Zvezda je specifična kao klub. Morate odmah da dajete maksimum. Takvi su svi veliki klubovi Evrope. Stranci koji su dolazili davali su svoj doprinos pre svega u borbi za plasma u Ligu šampiona. Klub je u velikoj meri zahvaljujući strancima u dve sezone Lige šampiona prihodovao 60 miliona. Međutim kada smo u nju ušli ove godine, dobili smo veoma jaku grupu. Na kraju tri minuta nas je delilo od evropskog proleća. Ipak na meču sa Olimpijakosom zadesio nas je niz pehova i to je presudno uticalo da stranci izgube poverenje navijača. Ipak, kada se sagleda njihov učinak značajno su doprineli plasmanu u Evropu I tituli.

FOTO: FK Crvena zvezda

Nema mnogo vremena za odmor, zbog koronavirusa pripreme za novu sezonu kreću uskoro.

Spremni smo dočekali ovaj prelazni rok, pripremili plan angažovanja igrača i većina novih imena će biti na raspolaganju Dejanu Stankoviću već na početku priprema. Iskoristili smo polusezonu da pružimo šansu mladima da steknu važno iskustvo pred početak nove sezone. Dejan Stanković je pokazao veliki potencijal, zna šta hoće I kako do toga da stigne. Biće pakleno teško dokapati se opet Lige šampiona, ali znamo šta zvezdaši žele I ne odustajemo od toga.

0
0

18 Komentara

  1. Vi ste prbaci u ling long ligi samo uz 44 penala i 50 iskljucenja a ako i to ne pomogne onda slanjalice i smesne stvati na terenu.u svakoj ama bas u svakoj normalnoj ligi ne biste ni jednom bili prvi. Previse muljanja i namestaljki a oko finansija bolje i da ne pricamo. Pare se oduzimaju i upropastavaju se drugi klubovi samo da se vama pomogne. Sve je i vama jasno skoro je i vas bivsi igrac a mislim i kapiten priznao da zna za najmanje 100 namestenih utakmica a vi se i dalje pravite ludi.KOROMAN CINI MI SE DA SE ZVAO.INIJE TO SAMO U FUDBALU VEC I U KOSARCI I VATERPOLU U KOM NISTE IMALI NI IGRACE KOJI SU ZNALI DA PLIVAJU,A SAD ODJEDNOM PUNO PARA PREVISE KRADJA MA KATASTROFA PRAVA. SVE SAMI LOPOV DO LOPOVA OD TERZICA CORAVOG I DALJE,A TI MRKI NEMOJ SE PRAVITI LUD JER I TI SUDELIJES U OVOME. NEMOJTE SE SAMO CUDITI JEDNOG DANA KAD DODJE NEKI GADAN DOPIS IZ UEFE JER ONI SVE VIDE I SVE CUJU. SVE DOK NE PRODJE MANDAT VASEM COVEKU U KUCI FUDBALA, A POSLE ZIVI BILI PA VIDELI.

    0
    0
    Odgovori
    • Tonči brzo ujutru po kompleksan u apoteku jer tebi ne preti bolest od korone već od ludila! Jer KOMŠIJE TVOJE PRVACI SU SVETA UVEK STE DRUGI I TO NAM NE SMETA!!!!!! HAHAHHAHAHHAHHA

      0
      0
      Odgovori
  2. Zanimljivo ali ne i iznenadjujuće jer smo svedoci godinama unazad da pomno pratite NAŠE vesti a ovi vaši komentari bih imali neku težinu da nismo 3 godine za redom igrali evropu(zadnje 2 ligu šampiona),pobedili prvaka evrope Liverpul, spakovali Olimpijakosu 3 komada a vi mukice završili sezonu – 14 bodova i Lalatović vas postavio za 5 dana 2 puta tamo gde i pripadate! Tako da vas razumem mukice, šta ćete jadni već da prdite kako ovo kako ono, kme kme kme…Pazi ovo, NAŠA VEST a 6 komentara nazovi navijača partizana! Iskreno mi vas je žao ali kompleksi su kompleksi a to je dosta zajebana stvar!

    0
    0
    Odgovori
  3. Ima li ovde ciganskih komentara?! Procitase tucani ceo tekst, da bi mogli da zvale o “sramoti” sto smo uzeli titulu! Zamisli procitas ceo tekst njihovog…(ko im je sportski direkor), i seres kako ga nije sramota?! Pa to je kolektivna ludost i histerija! Puna bulja simika godinama, ostale im mikro borbe u par derbija, i ubedjenje o drzavnom projektu! Samo napred, meni lepse ovako, racunamo da ste novi kosovski junaci!!!

    0
    0
    Odgovori
  4. Sada svi treba da zaboravimo Indjiju i ostale Indjije. Tvorzic i Kokeza uz pomoć vrhovnog boga pokradu na početku sezone, naprave zalihu a potom slave misleći da je početak zaboravljen.

    0
    0
    Odgovori
  5. Dokle bre da se samo hvalite pa do skora 6 god.niste bili prvaci.Drugo u evropi pogledajte gde igraju mladi igrači Partizana i koliko ih je a gde su ti vaši.A glavno je lova sta vam je sve od dugova oprošteno i dato a trece Partizan je dobio nesposobnu upravu

    0
    0
    Odgovori
  6. Moras da imas zeludac pa da ovo izgovoris.Tri dana su slavili onih 0-0 u prvenstvu.Mukice male.Vise volim ono kad Sumi predje preko noge nego sve te vase lazne titule…

    0
    0
    Odgovori
    • Valjak? Hhahahaahhahaa parni ili vojvodjanski! Aj da ti odgovorim na tvoju glupu konstataciju. Zahvaljujući VODJI smo ušli u ligu evrope a potom dva puta u ligu ŠAMPIONA, ali VODJA se tu nije zaustavio već je pozvao prvaka evrope (LIVERPUL) i naredio da izgube u Bgd – u, potom je sledeće dine naredio Olimpijakosu da primi 3 gola na Marakani! Teši se sine što ne možete ni Vojvodinu da dobijete, čak šta više za 5 dana vas je bila 2 puta! I onda se ti javljaš „zahvalite vodji kme kme kme“, mi smo partizan, mi smo najbolji, možda ali u pljuvanju u dalj nego šteta po vas što nema te discipline! Aj sad nazad u rupu… Lepo je čovek rekao, da su osvojene samo titule onda bih vi mogli da lupetate i umišljate šta god ali smo mi te titule opravdali evropom tako da te molim da se ne sramotiš već da gledaš u svoje dvorište a ne da smrdiš i prdiš na našim vestima!

      0
      0
      Odgovori

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter