Prelepe scene iz Drezdena koje pokazuju da ispadanje kluba u niži rang ne mora uvek da bude katastrofa.

Fudbalski klub Dinamo Drezden će od jeseni nastupati u trećoj ligi Nemačke, a iako su imali teoretske šanse uoči poslednjeg kola da opstanu, remi sa Osnabrikom (2:2) skupo ih je koštao.


SKANDAL U MAĐARSKOJ: Velikan ispao u niži rang, navijači skidali dresove fudbalerima, umalo tuča huligana i bivšeg igrača Crvene zvezde (VIDEO)

Posle utakmice igrači ovog tima su ostali u šoku. Na hiljade navijača kluba iz grada sa istoka Nemačke okupilo se ispred stadiona, ali ne kako bi ih kritikovali ili napali zbog neuspeha, već kako bi pozdravili ljubimce i zahvalili im se na trudu koji su uložili kako bi opstali u Cvajti.

Bez uvreda i pljuvanja, svesni kvaliteta igračkog kadra, verni navijači Dinama su pevali svom timu i obećali podršku čim budu mogli ponovo na stadion.

Inače, Dinamo je jedan od klubova koji nije imao isti tretman kao ostlai rivali u Cvajti. Zbog korona virusa i regionalnih zakona morali su u karantin 14 dana zbog čega su propustili tri utakmice u nastavku sezone, a to je kasnije uslovilo da odigraju sedam utakmica u 18 dana, što fizički nisu mogli da izdrže, ali im ostaje uteha koju su im pružili njihovi navijači.