0
Evropske lige

LUDILO U ENGLESKOJ: Liverpul oborio sve rekorde – Klop ušao u Liverpulov Panteon… (VIDEO)

Objavljeno: 26.06.20 u 12:18

Nakon 30 godina Liverpul je dočekao da se upiše u istoriju Premijer lige i podigne prvi trofej pod ovim imenom.

Čelsi je sinoć savladao Mančester Siti (2:1), te je nakon duela u sredu kada su ‘redsi’ savladali Kristal Palas (4:0).

Tim Jirgena Klopa pokazao je mentalitet šampiona, a svoju glad za pobedama pretvorili su u prvi trofej šampiona Engleske nakon 30 godina za tim sa ‘Enfilda’. Nisu samo osvojili trofej, već su to uradili sedam kola pre kraja i to sa 23 boda prednosti u odnosu na najbližeg pratioca iz Mančestera. Imao je kontinentalnog uspeha Liverpul, ali navijači do juče pamte četu Kenija Dalgliša kao poslednjeg šampiona. Liverpul je sada drugi tim na listi najtrofejnijih engleskih timova sa 19 titula, jednom manje od Mančester junajteda.

Oborio je Liverpul razne rekorde, od oktobra do 29. februara bili su tim sa najviše pobeda u nizu (18), a na domaćem terenu pobedili su svaki meč. Takođe, ‘redsi’ od prošle sezone vuku niz od 44 utakmica bez poraza. Trener sve uspehe u izjavama medijima pripisuje sjajnim igračima i uvek njih stavlja u prvi plan.

Liverpulov hram trenerskih bogova ima neka velika imena poput Boba Pejzlija, Kenija Dalgliša i Bila Šenkija, a sada im se zvanično priključuje i Jirgen Klop, za čije taktičke zamisli nijedan klub ove sezone nije imao rešenje. Ono što je do sada bilo nezamislivo, ostvarilo se, jedan tim u sezoni osvojio je dvadeset ili više bodova u odnosu na drugoplasirani Siti.

Voleli Liverpul ili ne, danas se ceo svet klanja četi Jirgena Klopa, a Enfild je centar sveta koji pokazuje da zaista ‘Liverpul nikada ne šeta sam’

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter