0
Domaći fudbal

ANDRIJA SEKULIĆ ZA HS: Željno iščekujem debi za Radnički! O prelasku iz Partizana u Zvezdu? Da mogu da vratim vreme, sve bih isto uradio

Objavljeno: 17.06.20 u 17:37

Naš mladi fudbaler Andrija Sekulić, momak oko koga se 2017. godine podigla prašina, kada je iz Partizana prešao u redove najvećeg rivala, Crvene zvezde, postao je član Radničkog iz Niša, a u razgovoru za HotSport otkrio je ambicije i planove za budućnost.

Veliki talenat pokazao je momak rođen 2002. godine. Nakon beogradskih večitih, Sekulić je igrao u omladinskoj ekipi Čukaričkog, da bi se potom oprobao u Slogi iz Kraljeva. Konačno početkom ove godine stigao u Radnički iz Niša, gde želi da započne ozbiljnu profesionalnu karijeru.

Nišlije svakako imaju odlične uslove za rad i stvaranje talenata, kakav mladi 18-godišnji vezista i jeste, a on se za početak razgovora zahvalio svima u klubu na pomoći pri adaptiranju na novu sredinu.

– Došao sam u Niš početkom godine sa velikim ambicijama. Želeo bih ovim putem da se zahvalim svim ljudima u klubu i trenerima zbog toga što veruju u mene, i sjajnim igračima sa kojima je zadovoljstvo trenirati. Bez njih se ne bih ovako brzo adaptirao na novu sredinu i pokazao svoj kvalitet – rekao je Sekulić.

On je otkrio da svakim novim treningom nešto novo nauči, te da je organizacija na zavidnom nivou.

–  Ogromna je razlika između omladinskog i seniorskog fudbala, svaki trening me nečemu novom nauči i srećan sam zbog činjenice da svakim danom napredujem. Kada ste na ovom nivou, ne treba trošiti reči na organizaciju i uslove. Ovo je ipak najviši nivo našeg fudbala – ističe mladi vezista.

Smatra da nijanse odlučuju kada je u pitanju fizička priprema u Nišu, u odnosu na onu kakvu je imao u Kraljevu u ekipi Sloge, a ističe da mu je igranje za Kraljevčane pomoglo da stekne veliko iskustvo.

– Razlike su zaista minimalne i nalaze se u sitnim detaljima i fizičkoj spremi. Imao sam tu sreću da igram za Slogu 14 utakmica u Srpskoj ligi zapad i steknem ogromno iskustvo, tako da mogu da povučem paralelu između te dve lige – kazao je 18-godišnji Sekulić.

 

FOTO: FK Radnički Niš

Očekivanja mladog igrača Radničkog su velika, a želja mu je kako kaže da debituje pred domaćim fanovima u Nišu, a ističe da je veoma optimističan po pitanju karijere.

Strpljivo čekam svoj debi za Radnički, želja mi je da debitujem pred našim navijačima, a od sledeće sezone imam velike ambicije što se tiče Superlige. Samim tim doći će i reprezentacija. Jako sam optimističan – rekao je Sekulić.

Za kraj razgovora on je otkrio kako se osećao 2017. godine, kada je kao kapiten Partizana za momke rođene 2002. godine, prešao u Crvenu zvezdu, te da li bi sada, tri godine stariji nešto uradio drugačije.

– To je bilo vreme u kojem sam shvatio i naučio mnogo stvari vezanih i za fudbal i za život. Jedno veliko iskustvo i ne kajem se zbog toga što se izdešavalo. Svaku kritiku koju sam dobio, samo mi je dala jači vetar u leđa i veću glad za uspehom. Da mogu da vratim vreme sve bih isto uradio – zaključio je Sekulić u razgovoru za HotSport.

 

FOTO: FK Radnički Niš

 

 

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter