Dan koji će Kruševac da pamti. Juče Kolubarski, danas Rasinski okrug i više od 200 klubova koji su dobili vrednu opremu Fudbalskog saveza Srbije. I nastavak revolucije, one infrastrukturne, sa novim stadionima i terenima sa veštačkom travom.

Do sada ih je više od 20 postavljeno širom Srbije, a koliku težinu ima novi stadion Borca i travnati tepih u Kruševcu (naselje Bivolja), najbolje govore imena onih koji su uveličali ovaj veliki dan za ceo rasinski okrug. Na dočeku Bratislav Gašić, direktor Bezbednosno informativne agencije i gradonačelnica Jasmina Palurović, a u društvu predsednika FSS Slaviše Kokeze, ministar u Vladi Srbije Vanja Udovičić, potpredsednici Nenad Bjeković i Marko Pantelić, generalni sekretar Jovan Šurbatović, ali i legende srpskog fudbala, danas treneri dva naša najveća kluba, Savo Milošević i Dejan Stanković.


– Neizmerno hvala Fudbalskom savezu Srbije koji nam je pomogao da dobijemo ovaj velelepni stadion. Lepo je videti osmehe na licima dečaka i devojčica, ali su najsrećniji meštani Bivolja jer je njihov Borac, koji postoji preko 100 godina, dobio teren na koji može da bude ponosan. Ovo je sjajna prilika da našu decu okrenemo sportu, a sigurna sam da će se većina njih opredeliti za fudbal kao osnovnu profesiju. Kruševac je u poslednje vreme uradio mnogo na planu infrastrukture, imamo veliki stadion, teretanu na otvorenom, sportske terene u svim delovima grada. Ne razmišljamo samo o profesionalnim sportistima, već i o rekreativcima kojima smo omogućili da vežbaju i da podignu kvalitet života na jedan viši nivo. Hvala i Ministarstvu sporta koje je zajedno sa FSS i Fudbalskim savezom Rasinskog okruga dalo ogroman doprinos na realizaciji ovog projekta – rekla je gradonačelnica Jasmina Palurović.


FOTO: FSS/Nebojsa Parausic
Fudbal, Srbija

Predsednik Slaviša Kokeza nije krio zadovoljstvo zbog slike iz Kruševca…

-Ovo je poseban dan za grad Kruševac i ceo Rasinski okrug. Meni je bila izuzetna čast što sam zajedno sa gradonačelnicom Jasminom Palurović i ministrom Vanjom Udovičićem otvorio ovaj predivan fudbalski stadion. Zahvaljujem se i trenerima Crvene zvezde i Partizana Dejanu Stankoviću i Savi Miloševiću što su se pridružili akciji Fudbalskog saveza Srbije i pomogli nam da uručimo pakete sportske opreme klubovima iz ovog regiona. U dogovoru sa predsednikom FS Rasinskog okruga Vladanom Gašićem, doneli smo odluku da do kraja godine doniramo Kruševcu još jedan teren sa veštačkom travom, a na gradskim vlastima je da odrede lokaciju. Jako je važno da svi zajedno poradimo na tome da se završi rekonstrukcija Gradskog stadiona, a naredni korak bi morao da bude povratak Napretka na evropsku scenu. Kruševac kao fudbalska sredina i svi Kruševljani zaslužuju da imaju klub koji će predstavljati Srbiju u nekom UEFA takmičenju. Veliko hvala i gospodinu Bratislavu Gašiću, koji nas je okupio pre izvesnog vremena i dao nam ideju kako da poboljšamo fudbalsku infrastrukturu na teritoriji Rasinskog okruga – naglasio je Slaviša Kokeza.

FOTO: FSS

Ministar omladine i sporta u Vladi Srbije Vanja Udovičić čestitao je predsedniku Slaviši Kokezi.

– Svi znamo na šta je ovaj stadion ličio pre godinu dana. Bio je oličenje devastiranosti i poraza. Danas je oličenje pobede i uspeha, oličenje budućnosti. Čestitam predsedniku FSS Slaviši Kokezi i svima koji su doprineli napretku fudbala u poslednjih pet godina. Samo sa ovakvom infrastrukturom i sa modernim fudbalskim objektima kao što je ovaj u Kruševcu, možemo da očekujemo nove uspehe naših klubova i naše reprezentacije. Uveren sam da će upravo na ovom terenu stasati novi šampioni koji će krenuti stopama Dejana Stankovića i Sava Miloševića i na koje ćemo svi biti ponosni.

 

FOTO: FSS