1
Domaći fudbal

FOTO: Saša Đorđević / FK Radnički

LALATOVIĆ ZA HS: Vodio sam deset klubova, imam 55 posto pobeda! Ima interesovanja za Topića i Zukića, ali…

Objavljeno: 15.06.20 u 10:16

Fudbaleri Vojvodine pred sobom imaju nedelju punu izazova. Prvo će u petak igrati na ‘karađorđu’ protiv Partizana u Superligi, a potom ih očekuje duel u finalu Kupa Srbije protiv istog protivnika, ekipe koja suvereno vlada najmasovnijim fudbalskim takmičenjem u Srbiji.

Trener ‘lala’ Nenad Lalatović govorio je za HotSport o predstojećim duelima, a potom i o prelaznom roku u Srbiji.

Sigurno je da je za nas najvažniji meč u Kupu Srbije koji se igra u sredu. Protiv Inđije sam odlučio da odmorim ključne igrače, nemam razloga da išta jurim, mi smo izborili Evropu, fokusirani smo na finale Kupa Srbije. Biće to bitna utakmica, dva puta igramo sa Partizanom, sigurno je da dodatne motivacije neće trebati, igramo protiv kvalitetnog protivnika – počeo je Lalatović.

Lalatović je tri puta sa tri različita kluba izborio polufinale Kupa Srbije, a prvi put imaće priliku da se bori za trofej.

To govori puno o mom radu, najbolje govore rezultati. Radio sam u deset klubova i mogu da se pohvalim da imam 55 posto pobeda. Te podatke nisam izmislio ja, izneli su ih ljudi iz Arena sporta. Sa Radničkim sam bio vicešampion, takođe sam igrao polufinale Kupa, kao i sa Čukaričkim i Vojvodinom. Najveće zasluge za ovoesezonske uspehe idu igračima, oni su zaslužni za sve to, pohvalio bih i upravu kluba na čelu sa Dušanom Bajatovićem i Vojislavom Gajićem, omogućili su nam nesmetani rad, a tako je mnogo lakše doći do uspeha – dodaje talentovani srpski trener.

FOTO: FK Vojvodina

Lalatović je poznat kao trener koji šansu daje mladim igračima, tako je u Zvezdi iskočio u prvi plan, tada tinejdžer Luka Jović, u Radničkom Lazar Ranđelović, dok su u Vojvodini svetlost pod reflektorima pronašli Dejan Zukić i Mirko Topić. Sve više se u medijima spekuliše da su na radaru velikih svetskih klubova…

Zukić i Topić su deo plejade mladih igrača koje sam izbacio. Ponavljam, ne volim kada se pojavljuju ti natpisi, to opterećuje igrače. Ne treba novine da pišu ništa o tome, jer tada, kada pročitaju natpise, mladi igrači znaju da ‘polete’, ono što je u ovom momentu sigurno, jeste da njih dvojica igraju odličan fudbal i brojni klubovi se raspituju o njima – poručio je Lalatović.

Posle finala neće biti mnogo vremena za odmor, sledi nam relazni rok.

Imamo četiri ili pet igrača koje ćemo prodati. Utakmica u Inđiji je pokazala da je veliki klub, igrači koji dobijaju šansu, moraju da je iskoriste. Nećemo dovoditi mnogo igrača, najviše četiri ili pet, a zahvalićemo se na saradnji sedmorici ili osmorici igrača – poručio je Nenad Lalatović u razgovoru za HotSport

FOTO: FK Vojvodina/Radnički Niš 

0
0

1 Komentara

  1. Ahahahahaha, ma sta kaze najsmesniji trener u super Ligi, Partizan jedva dobio, nista igrom do na penale, eto koliki je njegov nivo, a bruka tek sledi uskoro, veoma moguce.

    0
    0
    Odgovori

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter