0
Domaći fudbal

DUŠAN JOKOVIĆ ZA HS: Dolazak u Proleter je pun pogodak, gol mi je mnogo bitan! Protiv Zvezde bez straha

Objavljeno: 13.06.20 u 10:14

Odigrali smo dobar meč i pokazali nakon pauze uspon, videćemo naredne korake – poručio je defanzivac.

Napustio je Lokomotivu iz Zagreba i prešao u Proleter, gde je DUšan Joković već posle zimskih priprema pokazao potencijal i postao oslonac odbrane. Pored zadataka pozati, potencijalni mladi reprezentativac Srbije je upisao dva pogotka, a juče posle prekida nadmudrio je odbranu Javora za izjednačenje.

SUPERLIGA: ‘Prštalo’ od golova, Proleter i Javor podelili bodove…

– Bio je pravi trenutak pred odmor da izbrišemo minus. Korner je odlično izveden i uspeo sam da ‘pobegnem’ čuvarima i pogodim. Gol mi mnogo znači, a bilo je bitno da je pomogao da se vratimo u igru. Usledile su čestitke i proslava sa trenerom Žigićem koji mi je prava podrška – poručio je Joković.

Promena sredine ponekad donosi i rizik.

– Imao sam dobar učinak i u Sesvetama, ali smatram da sam dolaskom u Proleter izabrao pravi klub. Ovo je tim koji voli da afirmiše mlade igrače. Ovde poznajem pojedine iz mlađih dana, tako da je sve savršeno.

Nije bilo lako nakon duge pauze nastaviti takmičenje.

Radili smo tokom pauze, a ja sam odigrao sva tri meča i osećam se sve bolje. Polako dobijamo na sigurnosti i da smo spremni dokaz je drugi pogodak. Jurili smo da izjednačimo i uspeli bez obzira što rezultat nije bio operećenje.

U poslednjem kolu sledi gostovanje Crvenoj zvezdi.

– Za nas mlade to je odličan test, da izađemo i igramo bez straha, najbolje što možemo. Idemo da se nadmećemo i stavimo tačku na ovu sezonu.

Tačka na ovu sezonu sledi uskoro, a pripreme za novu kreću nedugo zatim. Dušan otkriva svoje ambicije pred prelazni rok.

– Naravno da mi je želja da posle Hrvatske ponovo odem u inostranstvo, ali ne po svaku cenu, već da se poklope ambicije. Ima vremena za nove poteze – rekao je u razgovoru za HotSport Dušan Joković.

FOTO: Proleter 

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter