0
Fudbal

FOTO:PRINTSCREEN

PODRŠKA RASIZMU TEE KATAI: Napadač se ograđuje, Amerikanci besni, traže od Galaksija da ga najuri!

Objavljeno: 04.06.20 u 11:29

Veliku pažnju američke javnosti probudila je nasilna smrt afroamerikanca Džordža Perija Flojda. Nemiri su se preselili na ulice, a svaka reakcija javnih ličnosti pod velikom je lupom javnosti.

Amerikance je posebno razbesnela poruka Tee Katai, supruge napadača LA Galaksija Aleksandra Kataia. Ona je na svom instagram profilu podelila fotografije nereda u američkim gradovima, a njeni stavovi nisu se dopali američkim državljanima, a posebno afroamerikancima.

Stvari su toliko daleko otišle da je bivši reprezentativac Srbije i napadač Crvene zvezde morao da se javno ogradi.

ŠOKANTNE TVRDNJE OVUSUA: Rasno sam zlostavljan u Srbiji!

Objava moje supruge Tee Katai na njenim društvenim mrežama je neprihvatljiva. Ne delim njen stav, niti je takvo ponašanje tolerantno u mojoj porodici. Rasizam, posebno usmeren prema crnoj zajednici je problem koji je rasprostranjen širom sveta. Strogo osuđujem belačku nadmoć, razicam i nasilje prema ljudima bilo koje puti. Životi crnaca su bitni. Ovo je greška moje porodice i preuzimam punu odgovornost. Preduzeću sve da ja i moja porodica shvatimo, i podržimo živote zajednice afroamerikanaca. Kao i da budemo bolji saveznici i advokati zajedništva u budućnosti. Žao mi je za sav bol koji je ova objava izazvala porodici LA Galaksija i njenim saveznicima u borbi protiv rasizma – napisao je Katai.

 

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

 

A post shared by Aleksandar Katai (@aleksandarkatai) on

FOTO:PRINTSCREEN

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter