0
Evropske lige

NIKOLA MILENKOVIĆ: Vidić je merilo kvaliteta

Objavljeno: 29.05.20 u 15:24

Defanzivac Fiorentine u intervjuu za Gazeto delo Sport govorio je o svojim uzorima, glasinama da se za njega interesuju mnogi klubovi, ali i o svom tri godine mlađem kolegi Dušanu Vlahović.

Nikola Milenković jedan od najtraženijih mladih defanzivaca u Evropi. Igrač Fiorentine uvek je isticao da je njegov uzor legendarni kapiten Crvene zvezde i Mančester junajteda Nemanja Vidić.

Ja sam Srbin i meni prija kada čujem „evo ga novi Vidić“. Ali, daleko sam ja još od njega! Nemanja Vidić je za mene uvek bio merilo kvaliteta. To je cilj kome treba težiti, istorija fudbala, čovek koji je bio fantastičan defanzivac i imao sjajnu tehniku. Volim ja i Kjelinija, on je kao i Vidić primer i na terenu i van njega. Obijica su istinski lideri – istakao je Nikola Milenković.

Tokom zimskog prelaznog roka najčešće se spominjao Atletiko Madrid, dok u zadnje vreme se kroz medije provlači priča da bi i Napoli i Milan rado videli u svojim redovima mladića koji je već 18 puta nastupao za A selekciju naše zemlje.

Interesovanje Napolija i Milana? Prija mi! Ali, naučio sam da se u fudbalu računa samo konstantnost. Zato pokušavam da sazrim. Moj cilj je da budem sa obe noge čvrsto na zemlji i da razmišljam isključivo o poslu. Fjorentina je moj klub, moja obaveza je da pomognem – skroman je Milenković.

Milenković je pohvalno govorio o Dušanu Vlahović, koji je na dobrom putu da postane vrhunski fudbaler u Seriji A.

Dušan je talentovan, ali može i mora da radi još više kako bi napredovao. I on to dobro zna – zaključio je Nikola MIlenković.

Milenković je kao i Vlahović prošao školu Partizana i pre tri godine za 5 miliona evra prešao u Firencu.

 

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter