2
Domaći fudbal

BIVŠI FUDBALERI JAGODINE: ‘Nama i našim porodicama naneta je šteta, klub i dalje prihoduje, a tokovi novca nisu poznati’!

Objavljeno: 29.05.20 u 10:16

Nakon fudbalera Borca iz Čačka, svoja potraživanja putem otvorenog pisma i obustavljanja aktivnosti potražuju i bivši igrači Jagodine.

Naime, klub koji se trenutno takmiči u petom rangu fudbalskih takmičenja, obustavio je sve aktivnosti, a rešenje za svoje probleme pokušavaju da nađu mirnim putem. Saopštenje prenosimo u celosti:

FK Jagodina bio je finansiran u najvećoj meri iz gradskog budžeta, predstavnici grada bili su u upravljačkom telu kluba, a odlukom o istupanju iz saveznog ranga takmičenja, nama i našim porodicama naneta je velika šteta. Grad Jagodina smatramo najodgovornijim za to što smo kao bivši igrači FK Jagodina izigrani i zbog stvaranja fantomskog kluba FK Jagodina Tabane koji je planski pravljen sa namerom da nam se napravi šteta, iako smo naš posao radili pošteno, sa uspehom i preživeli smo sa svojim porodicama težak period u klubu i životu – ističe se u saopštenju

Dodato je da klub i dalje ostvaruje prihode na osnovu transfera iz prošlosti.

– FK Jagodina se takmiči u petoj ligi i formalno i dalje posluje, a razlog nevedenog su prihodi koje FK Jagodina ostvaruje po više osnova od bivših igrača, Predraga Rajkovića, Aleksandra Pešića itd… a tokovi novca nam nisu poznati. Ako grad Jagodina ne bude ispoštovao naš zahtev, ne pozovu nas na dogovor i ne ponude rešenje u roku od 10 dana, mi ćemo se okupiti ispred gradske opštine gde ćemo započeti javni protest – navedeno je u nastavku.

Fudbaleri su dodali da saopštenje nije politički motivisano.

– Mi smo obični građani, sportisti, politikom se ne bavimo, niti nas politika interesuje. Zahtev poslali i potpisali igrači: Gašić Danijel, Arsenijević Nemanja, Milinković Milan, Stojimirović Aleksandar, Mitošević Vuk, Ilić Vladimir, Nedović Stefan, Martinović Dušan, Marić Slavko, Damjanović Dario, Đurić Milan, Lepović Miloš, Živanović Aleksandar, Đorđević Predrag i Mijatović Slađan – piše na kraju saopštenja bivših igrača Jagodine.

1
0

2 Komentara

  1. Pa sta je tu novo? Prvi je to uradio Banat, pa Zemun, Radnički KG, Jagodina, Borac, Timok, Sloboda, Lučani itd. Sve u cilju izbegavanja plaćanja dugova igračima i državi. Sve su to višemilionski dugovi i blokade koje traju godinama. Stari klubovi de facto postoje i dalje u beton ligama, a novi fantomski tzv. GFK, GK ili doo se takmiče nesmetano!? Glavni krivac je FSS kao i uvek, koji sada javno prodaje mesta obesmišljavajući bilo kakvo takmičenje i smisao postojanja klubova, publike i realnog života!? Koroman je za sve bio u pravu!?

    0
    0
    Odgovori

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter