0
Evrokupovi

LIGA ŠAMPIONA SAVEZNIK KORONE: Meč Liverpula i Atletiko Madrida ubio 41 osobu!

Objavljeno: 24.05.20 u 15:28

Englezi su napravili istraživanje koliko je meč Liverpula i Atletiko Madrida u osmini finala Lige šampiona odneo žrtava zarazom korona virusa.

Detalje istraživanja objavio je ‘Sandej tajms’, a rezultat je da je na utakmici Liverpula i Atletiko Madrida 11. marta došlo do masovne zaraze korona virusom i da je od posledica COIVD-19 kasnije preminulo najmanje 41 osoba koja se nalazila na ‘Enfildu’.

Za širenje korona virusa optuženi su navijači Atletiko Madrida koji su ga doneli sa sobom u Veliku Britaniju, tačnije Liverpul. Reč je o 3.000 pristalica ‘jorgandžija’.

„Sandej Tajms“ je objavio kako je kompanija „Edž Helt“ analizirala podatke NHS-a, britanskog zdravstvenog sistema, i otkrili su da je „utakmica na Enfidu dovela do 41 dodatne smrti“ zbog korona virusa u razmaku od 25 do 35 dana nakon utakmice.

Na stadionu je ukupno bilo 49 hiljada navijača. Gradonačelnik Madrida Hose Luis Martinez je priznao da je bila greška što je dopušteno da se meč igra pred punim tribinama.

– Nije imali nikakvog smisla da 3.000 navijača Atletika otputuju na „Enfild“ u tom trenutku. Bila je to greška. Gledajući sa ove distance, naravno, ali mislim da je čak i u tom trenutku moralo da bude više opreza – rekao je Luis Martinez.

Zanimljivo je to da je iste večeri igran meč PSŽ-a i Borusije iz Dortmunda, a da na ‘Parku prinčeva’ nije bilo gledalaca.

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

PROČITAJTE OSTALE VESTI IZ RUBRIKE

Unesite pojam i stisnite enter