0
Domaći fudbal

PALOČEVIĆ ZA HS: Fudbal u Koreji je krenuo, umalo da prekršim COVID pravilo! Nisam prešao u Partizan, jer sam želeo da odem iz srpskog fudbala!

Objavljeno: 11.05.20 u 11:50

‘Bilo je čarki između igrača, umalo i tuča, a sudija je „pustio“ da se takmičimo, uspeli smo da pobedimo’, kaže vezista.

U centru pažnje fudbala od vikenda se našla i Južna Koreja koja je prva na svetu počela sezonu posle korona virusa. Na tribinama bez navijača, a na terenu borba žestoka i utiske u eksklizivnom razgovoru za HotSport preneo je Aleksandar Paločević, jedan od najboljih igrača Pohanga. Bivši igrač Vojvodine je golom iz jedanesterca overio pobedu nad Busanom (2:0) uz uobičajeno radovanje.

– Posto čekam da mi se supruga za mesec dana porodi i na svet donese dečaka, posle gola sam uzeo loptu stavio je ispod dresa i prst primakao ustima. Nije po novim pravilima, ali fudbal je igra, gde na terenu ne mogu da se kontrolišu emocije. Niko mi nije zamerio i kod nas je prisutan adrenalin bez obzira na prazne tribine – kaže Paločević.

Određena procedura mora da se ispoštuje.

– Prilikom dolaska na stadion svi smo nosili maske, a treneri, lekari i tokom meča su imali takvu obavezu. Nismo se pozdravljali, ali smo kolegu Ilijutčenku čestitali na pogotku.

Pozorišna atmosfera nije uspavala ekipe.

– Bilo je čarki, umalo i tuča između igrača dva tima, što je ovde retkost. Pričali smo normalno sa svojim saigračima, a sudija nas nije upozoravao. Ovde se očekuje posle četiri kola, tokom juna povratak navijača. Sezona je skraćena na 22 kola plus pet mečeva plej-ofa. Ulaznice su oko 2.000 dinara za utakmicu, mada ima godišnjih.

Početak je uspešan za ambicije kluba.

– Ovde sam godinu dana i imam još šest meseci ugovora, a Pohang ima opciju da me otkupi od Nacionala. Kada sam došao imao sam povredu, ali prošle sezone učinak je pet pogodaka i četiri asistencije, što je odlično za 700 minuta na terenu. Ako ne ostanem, voleo bih da se vratim u Portugal.

FOTO: Privatna arhiva

Dolazak u Aziju je usledio baš iznenada kao i selidba u Aruku pored ponude Partizana.

– Bilo je priča i sastanaka, a želeo sam da napustim naš fudbal i dobio sam super ponudu Aruke na čijem čelu je bogati gazda i igrali su Ligu Evrope. Posle su izgubili osam mečeva za redom i ispali i posle dobrih igra otišao sam u Nasional na poziv trenera Koštinje. Sve je dobro, a onda me je tražio Pohang.

Misija u ovom šampionatu je zacrtana.

– Dobro su nas zapamtili navijači Ulsana, kome je trebao samo bod i mi smo ih „razbili“ (4:1) i ostavili ih bez titule, koja je pripala Džonbuku. Pun stadion, pripremljeno slavlje, a mi smo imali za uspeh bogate premije. Ove sezone ova dva tima su favoriti, veliki budžeti i u redovima prvaka ima igrača koji zarađuju godišnje 1,5 do 2 miliona evra.

Ulaganja nisu smanjena zbog krize.

– Imali smo sastanak i sve zavisi od sponzora, mada za sada je sve dobro i plata u dan.

Na kraju Paločević želi samo nove pobede.

– Ovde je dobro, borićemo se za titulu, a ako me ne otkupe želja je da se vratim u Portugal. Imam ugovor sa Nasionalom, koji se vratio u elitu i tamo se fudbal voli iznad svega i imaju nadimak evropski Brazil – poručio je na kraju razgovora za HotSport, Paločević.

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter