0
Domaći fudbal

‘BOMBA’ PRED DETONACIJOM: Zvezda na jednu prepreku do Lige šampiona, ne TRI! Partizan u Humskoj sve do grupne faze!

Objavljeno: 11.05.20 u 12:42

‘London tajms’ otkrio je novi plan UEFA vezan za novu sezonu Lige šampiona, a kvalfikacije bi mogle biti svedene na samo jednu rundu.

Crvena zvezda je na jedan korak do titule. Partizan i Vojvodina će najverovatnije u kvalfikacije za Ligu Evrope, dok će poslednju kartu doneti Kup Srbije ili četvrtoplasirani tim, TSC iz Bačke Topole ili Čukarički. Naravno, ako UEFA ne donese novu odluku, a mogla bi.

Naime, kako ‘Tajms’ piše postoje dva scenarija kada je reč o kvalfiakcijama za evrokupove. Razlog je mali broj termina, jer UEFA prvo želi da tokom leta završi Ligu šampiona i Ligu Evrope iz ove prekinute sezone zbog korona virusa.

Prva opcija je da se kroz kvalfikacije igra samo jedan meč i u Ligi šampiona i u Ligi Evrope. Domaćin bi bio klub sa većim UEFA koeficijentom. Što za Zvezdu ne bi bilo dobro, jer ne bi sve vreme imala prednost domaćeg terena, već u jednom ili u vrh glave dva kola. Partizanu bi to mogla biti dobra opcija, jer bi sve mečeve do grupne faze (ako preskočii prepreke) igrao na svom terenu. Za preostale srpske klubove to bi bio veliki problem.

Druga opcija po saznanju ‘Tajmsa’ vezana je samo za Ligu šampiona. Ona glasi da se igra samo plej-of za Ligu šampiona. Taj plej-of činilo bi 12 predstavnika zemlaja koje nemaju tim u grupnoj fazi Lige šampiona. Srbija je 19. na rang listi i Crvena zvezda bi igrala plej-of.

Mogući rivali bili bi joj šampioni Austrije, Danske, Škotske, Češke, Kipra, Grčke, Švajcarske, Hrvatkse, Švedske, Norveške i Izraela. Mečevi plej-ofa bi navodno bili odigrani na neutralnim terenima.

Koja po vama opcija realnija ili koju biste vi voleli?

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter