2
Domaći fudbal

GRČKI MUZIČAR KOJI JE ODUŠEVIO ZVEZDAŠE: Beograd mi je omiljeni grad, Crvena zvezda je 90-ih imala neverovatne talente! (VIDEO)

Objavljeno: 10.05.20 u 16:14

Talentovani muzičar Majkl Guratca nedavno je obradom pesme ‘Napred Zvezdo’ oduševio navijače crveno-belih.

Kontaktirali smo grčkog umetnika kako bismo ga detaljnije upoznali. Pristao je za HotSport da govori o svojoj muzici, ljubavi ka Beogradu i Crvenoj zvezdi.

Muzikom se bavi od 2000. godine, rođen je na severu Grčke, a kada ne snima obrade popularnih pesama za svoj Jutjub kanal svira u bendu ‘Bet Signal‘, reč je o pank rok bendu sa uticajem rok en rola i hevi metala. Majkl je takođe producent i inžinjer zvuka.

UEFA DONELA NAČELNU ODLUKU: Evo kada bi Crvena zvezda i Partizan mogli da odigraju prve evropske utakmice

– Pet puta imali smo turneju po Evropi. Svaki put posetili smo Srbiju. Novi Sad, Kruševac, Suboticu, Smederevsku Palanku, Veliku Planu i naravno Beograd – počeo je grčki muzičar razgovor za HotSport.

U opisu videa za obradu pesme ‘Napred Zvezdo’ naveo si da je Beograd tvoj omiljeni grad, zbog čega?

Od prvog kada sam zakoračio u Beograd osetio sam povezanost sa ovim gradom koju ne mogu da objasnim. Osećao sam se kao da sam već bio tu, osećao sam bliskost i povezanost sa ljudima koje sam upoznao. Obrisi grada, reke, pogled sa mostova u vreme noći, ima skoro metafizičku lepotu po mom mišljenju. Bio sam u svim ‘poznatim’ evropskim metropolama i glavnim gradovima, poput Beča… i osećaj je za mene veoma ‘sterilan’.. Osećam kao da sam posetio grad sa razglednice, probao hranu bez začina. U kontrastu, Beograd ima jedinstvenu lepotu koja kombinuje impresivne zgrade i spomenike, sa ljudskim melementom ‘urbane prljavštine’ zbog koje se osećam veoma živo u bilo koje doba dana ili noći (dok mnoge evropske prestonice deluju kao napušteni gradovi već posle 10 časova). Takođe pomaže i to što sam upoznao neke neverovatne ljude, sa sjajnim ukusom za muziku, film i umetnost uopšte… Da, i sa sjajnim smislom za humor. O i nepotrebno je reći – Burek!

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 

The most Bat Signal-esque city in the world… My beloved Belgrade ❤️

A post shared by Michael Guratza (@gur138) on

Koji je tvoj omiljeni deo Beograda?

– Mali park pored hotela Moskva, gde mogu da popijem pivo, uživam u pogledu na reku, a ima i besplatnog wi-fi interneta iz hotela! Generalno, volim deo grada u blizini Brankovog mosta.

Nedavno je objavljena tvoja verzija pesme ‘Napred Zvezdo’, kako si došao na ideju da obradiš pesmu crveno-belih?

Snimao sam seriju obrada navijačkih pesama grčkih klubova. Došlo je vreme da se uradi video posvećen Olimpijakosu. Grčka verzija veoma je poznata, znao sam da i njihov bratski klub ima svoju verziju. POzvao sam neke prijatelje da mi pomognu sa izgovorom, podučili su me o legendarnim fudbalerima Crvene zvezde, te sam ih ubacio u spot, a to možete videti u montaži. Osmislio sam svoju melodiju… Sve u svemu, srećan sam krajnjim rezultatom.

Kako su reagovali tvoji prijatelji na pesmu?

– Svi su bili dirnuti, neki su i zaplakali. Primljeno je odlično kod navijača Zvezde, ali i drugih timova, čak i velikih rivala. To je i bio moj cilj na kraju.

Koliko si upoznat sa istorijom Crvene zvezde?

Znam da kod kuće  Crvena zvezda ima 100 postotni učinak kada su u pitanju mečevi protiv grčkih klubova  (smeh). Ovde u Grčkoj mnogi pamte Crvenu zvezdu po legendarnom polufinalu Evropskog kupa, kada su igrali protiv Panatinaikosa 1970-ih godina. Naravno i po osvajanju Kupa Evropskih Šampiona 1991. godine. Tada sam imao četiri godine. Kao dečak koji je odrastao tokom devedesetih sećam se legendarnih igrača Crvene zvezde koji su posle igrali u nekim od najvećih evropskih klubova. Pre nekoliko godina gledao sam dokumentarac o timovima koji su osvojili Kup Evropskog šampiona (Ligu šampiona) ‘Najveći fudbalski timovi’. Neverovatno je koliko je kvalitetnu ekipu u to vreme imala Crvena zvezda.

Pomenuo si i prijatelje koji navijaju za Partizan, kako su oni reagovali na pesmu?

– I oni su odlično reagovali, prosleđivali su pesmu svojim prijateljima koji podržavaju Zvezdu. Naravno, pitali su me da snimim obradu neke Partizanove pesme, možda i hoću u budućnosti, samo reba da pronađem pravu pesmu – rekao je Majkl Guratca za HotSport.

Ukoliko ste slučajno propustili Majklovu obradu pesme ‘Napred Zvezdo’ poslušajte je ovde: 

0
0

2 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter